Napovednik: Kaj boste ta vikend kuhali z Okusi
Odpri galerijo
A+ A-
Prvi spomladanski vikend bomo kuhali ...
Nešteti spomini so povezani z vonjem, okusom, vonj po palačinkah nas vrne v otroštvo, okus pečenega jajčka obudi spomin na staro mamo, krofi prikličejo babico, kokosova potica prinese nasmejano mamo ... V Okusih pišemo o hrani za dušo, hrani, pripravljeni z ljubeznijo in strastjo.
Precej strasti premorejo vinarji, grozdje nežno božajo, negujejo z ljubeznijo, strastjo, spoštovanjem do narave. Vina so za prenekaterega največja strast, ki lepo zaokroži jed, smo prepričani v Okusih. In tudi pri kuhi ga radi uporabljamo, v njem lahko mariniramo in ga dodajamo jedem, mesnim in zelenjavnim, za poseben okus, piko nad i.
To ob koncu obeda postavi sladica. Pomlad je v deželi, težke mastne sladice so se umaknile puhastim, nežnim, sočnim. Sladkosnedi boste v tokratnih Okusih zagotovo našli kaj zase: sočen ananasov kolač, slastni zavitek, narastek ali pa medenjakove palačnike, slovensko-francoska kombinacija. Pa dober tek!
Na Slovenske novice se lahko naročite tukaj.
Naj vas naslovnica zapelje …
Fotografija: Getty Images
Datum Objave: 25.3.2019 ob 08:03