Odprta Kuhinja

Vabljeni na kuharsko delavnico: fokača z drožmi

Slastno hrustljava fokača (Foto: Shaiith/Getty Images)
Odpri galerijo
A+   A-
Zunaj hrustljava, znotraj pa mehka in z velikimi mehurji. Nekaj posebnega je v tem kruhu!

Po uspešni delavnici kruha z drožmi smo se zaradi velikega zanimanja odločili, da Špela Ankele, naša hišna mojstrica za droži, z vami zamesi še fokačo.

Najprej se boste naučili priprave droži – te si boste v kozarčku odnesli domov za vse pekarske podvige. Nato pa bo Špela demonstrirala pripravo fokače, ki jo boste lahko tudi pokusili. Naredili bomo zanimiv dodatek, ki zelo tekne ob kosu tega kruha, izdelali pa bomo tudi sendviče.

Vsak se bo lotil svojega kosa testa in tega odnesel domov, da bo že takoj naslednje jutro zadišalo iz pečice.

Kdaj: sreda, 23. 4., ob 17. uri

Kje: Studio Odprta kuhinja, Slovenčeva ulica 19a, Ljubljana

Število udeležencev: 10

Cena delavnice: 50 eur

Trajanje: do 3 ure

Opomba: S seboj prinesite manjši stekleni kozarček za droži in pa srednje veliko plastično posodo, v kateri boste domov odnesli testo iz 500 g moke.

Prijavite se TUKAJ. Vaše mesto je rezervirano s plačilom. Podrobna navodila za delavnico pa vam pošljemo nekaj dni pred dogodkom. Za vsa vprašanja smo na voljo na ok@delo.si.

Datum Objave: 9.4.2025 ob 10:04

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: