Odprta Kuhinja

Zakaj nekateri recepti tako poudarjajo sobno temperaturo masla in jajc

A+   A-
Ste se kdaj vprašali?



Toda zakaj je toliko receptov, v katerih poudarjeno navajajo, da je treba uporabiti maslo ali jajca sobne temperature? Zato, ker recept zahteva jajčno ali masleno emulzijo, tudi če to eksplicitno ne piše. Ta pa se bolje ustvarja, kadar je oboje na sobni temperaturi – in tako se emulzija lažje poveže s preostalim testom, na primer. Rešitev je preprosta: jajca in maslo odložite nekam v kuhinjo, ne na vroče mesto, vsaj pol ure preden boste oboje potrebovali. V tem času se bo temperatura najverjetneje že prilagodila prostoru. Vedite: premrzlo maslo se ne bo nikdar dobro povezalo s sladkorjem, celo recept vam lahko propade zaradi tega.
Preberite še: Kako jajca segreti na sobno temperaturo v nekaj sekundah in Štirje načini, da se bo maslo hitreje zmehčalo

Fotografija: Getty Images
Datum Objave: 25.2.2019 ob 08:02

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: