Odprta Kuhinja

Zlivate stran vodo od kuhanja testenin?

Odpri galerijo
A+   A-
Mojca Koman vam za ponedeljek priporoča kuhane testenine trofie.



Že ona opozarja: voda, v kateri so se kuhale, je več kot priročna. Je namreč zvarek s škrobom, ki se med kuhanjem izloča iz testenin v krop, in je zato izjemno primerna za zgoščevanje različnih omak in juh. Pomembno je le, da odlijete samo vodo, v kateri so se testenine kuhale, ne da bi jih ob tem še spirali. Nekateri so tako zelo zaljubljeni v ta način, da nikoli ne pustijo, da bi voda od testenin končala v odtoku, ampak vse lepo zberejo, ohladijo in zamrznejo za prihodnjo rabo. To je seveda bolj za tiste, ki imajo neomejeno velik zamrzovalnik; vsi drugo se zanašamo na to, da če kaj, potem je kuhanje testenin res pogosto opravilo v vsakem gospodinjstvu.
Preberite še: Reubenov sendvič chefa Jorga Zupana

Fotografija: Getty Images
Datum Objave: 22.2.2019 ob 15:02

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: