4 načini, kako s tal varno pospraviti razbito steklo

Če se vam v teh dneh v kuhinji pripeti nezgoda, storite tole!

Ker v teh dneh doma preživljamo več časa kot sicer, posledično pa se tudi večkrat dnevno mudimo v kuhinji, imamo še več možnosti, da se nam razbije kakšen kozarec, krožnik ali kaj drugega. Nezgode se pač dogajajo, pomembno pa je predvsem, da razbito steklo čim prej in na varen način pospravimo. Poiskali smo nekaj načinov, kako ravnati z razbitinami.

Krompir

Če se vam je razbil kozarec, težko rečemo, da ste imeli krompir, vam bo pa zelo pomagalo, če ga imate na zalogi v domači shrambi. Z njegovo pomočjo boste namreč lahko čisto preprosto, predvsem pa varno s tal pobrali črepinje. Krompir prerežite na polovico ter z njo pritisnite ob tla, kjer se je dogodila nezgoda. Koščki stekla se bodo zarinili v njegovo površino in zlahka jih boste odstranili s tal. Seveda govorimo o surovem krompirju.

Kruh

Kruh seveda nadvse spoštujemo in cenimo, a v primeru nesreče v kuhinji, nam bo rezina prišla zelo prav, da počistimo kraj zločina. Tekstura kruha je namreč nadvse hvaležna za pobiranje črepinj, saj se vanj ujamejo tudi najmanjši kosci stekla. Če imate dovolj kruha, si lahko takrat, ko razbijete kozarec, pomagate tako, da z rezino kruha ali toasta poberete črepinje.

Papirnata brisača

Tudi s papirnato brisačko si lahko pomagate. Prepognite jo na polovico, nato pa še čez polovico, da dobite več slojev. Nato papirnato brisačko za sekundo položite pod tekočo vodo, da se napije. Z njo nato rahlo pobrišite po površini, kjer ležijo črepinje, pazite pa le, da ne ustvarite prevelikega pritiska, saj bodo črepinje sicer pogledale čez brisačo, vi pa se lahko porežete. Ta način je primeren za le najmanjše kosce stekla.

Lepilni trak

Če so na tleh ostali le še majhni delci stekla, si lahko pomagate tudi z lepilnim trakom. Z njegovo lepilno površino boste učinkovito pobrali majhne drobtinice stekla, najbolje pa je, če uporabite čim širši in debelejši trak. Če ga imate pri roki, priporočamo, da uporabite srebrnega, ki je precej širok, poleg tega pa tudi izredno debel. Tako črepinje ne bodo mogle prodreti čezenj.

Preberite še: 5 stvari, ki jih morate vedeti, preden naročite dostavo živil iz trgovine

Fotografija: Getty Images

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed