Če boste v pomivalni stroj dodali polovičko limone, se bo zgodilo to

Fotografija: Daniil Dubov/Getty Images

Velikonočne dobrote smo pojedli in čas je, da temeljito pomijemo posodo.

Vsi si želimo, da v kuhinji nikoli ne bi zmanjkalo navdiha, da bi bilo kar najmanj dela s pomivanjem, posoda in pribor pa vedno sijoča. Sliši se pravljično, a vse skupaj je v resnici precej izvedljivo. Za večni navdih skrbimo na Odprti kuhinji, pri pomivanju nam na pomoč priskoči pomivalni stroj, sijaju pa bo botroval današnji trik, ki smo ga zasledili na tiktoku.

Uporabnica Mila Chantel, ki jo na družbenem omrežju najdemo pod imenom Mama_Mila, namreč priporoča, da preden zaženemo nov cikel, v pomivalni stroj položimo polovico limone. Zakaj, se sprašujete? Limona vsebuje zavidljivo količino citronske kisline. Ta odstranjuje vodni kamen in druge usedline na krožnikih, loncih in priboru. Tako se bo posoda po pomivanju lepo svetila.

Ko naložite pomivalni stroj z umazano posodo, na vrhnji razdelek dodajte polovico limone. Lahko je sveža, lahko pa ponovno uporabite tudi polovico, iz katere ste že iztisnili sok. Prej preverite le, da iz polovičke odstranite peške. Te namreč lahko uidejo v odtok in zamašijo filter ali celo odtočne cevi. Sicer pa je vse skupaj tako preprosto, kot je videti na prvi pogled. Ničesar drugega vam ni treba storiti, da bi bili krožniki in pribor bolj sijoči. Poleg tega pa bo limona napravo tudi nadišavila in vsakič, ko boste odprli pomivalni stroj, bo iz njega vel prijeten vonj po citrusih.

Seveda pa ne priporočamo, da limono uporabite čisto pri vsakem ciklu. Pretirano dodajanje citronske kisline lahko poškoduje tesnila na vratcih. Uporabo limonine polovičke tako priporočamo približno enkrat do dvakrat tedensko.

Preberite še: Po koncu cikla pomivanja posode v pomivalnem stroju obvezno naredite to

Fotografija: Daniil Dubov/Getty Images

Deloindom.si: S preprostim trikom do lepših rož
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana