Po koncu cikla pomivanja posode v pomivalnem stroju obvezno naredite to

Foto: ronstik/Getty Images

Če se boste držali nasveta, ki ga je na tiktoku delila babica po imenu Babs, vam nikoli več ne bo treba sušiti ali brisati posode.

Pomivalni stroj bi lahko označili za enega najpomembnejših izumov v gospodinjstvu, saj nam prihrani ogromno časa in zaradi njega gotovo več in raje kuhamo. Omogoča nam, da varčujemo z vodo in se izognemo uram in uram ročnega pomivanja posode, posledično pa tudi suhi koži na dlaneh, poškodovanim nohtom in še bi lahko naštevali. Skratka, brez tega pripomočka si kuhinje skorajda ne predstavljamo več.

Vsak pomivalni stroj ima svoje posebnosti, večini pa je skupno, da je posoda v njih po končanem ciklu pomivanja nekoliko mokra. To seveda ni nič neobičajnega, je pa malce nadležno, da moramo zaradi tega čakati, da se kozarci, krožniki in lonci posušijo na zraku, preden jih lahko zložimo v omare. Druga možnost pa je, da poprimemo za kuhinjsko krpo in posodo obrišemo ročno.

No, kot pravi tiktok, obstaja tudi tretja možnost in zdi se nam, da je od vseh naštetih najbolj priročna. Na družbenem omrežju jo je delila babica po imenu Babs, s trikom pa požela ogromno navdušenja: več kot štiri milijone ogledov in pol milijona komentarjev. No, ob takšnih izkupičkih gre njeno gospodinjsko zvijačo gotovo preizkusiti, smo si rekli, zato video spodaj delimo z vami.

Kot ste lahko opazili v videu, za hitro sušenje posode potrebujemo le eno brisačo ali debelo kuhinjsko krpo. Ko pomivalni stroj zaključi s pomivanjem, odpremo njegova vrata in nanje obesimo kos frotirne tkanine (to babica najbolj priporoča). Zapremo stroj in počakamo pet minut. Brisača bo nase pritegnila odvečno vlago iz pomivalca in posoda bo suha, kot bi trenil. Na brisanje posode pred zlaganjem krožnikov in loncev v omare lahko od zdaj naprej pozabite. Pametno, kajne?

Preberite še: To naredite pred cvrenjem, da v stanovanju ne bo neprijetnega vonja

Fotografija: ronstik/Getty Images

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana