Črni petek: kuhinjski pripomočki za manj zavržene hrane

Neverjetno praktični.

V trgovini velikokrat kupimo več živil, kot jih lahko pojemo in verjetno ste že prebrali, kako grozovite so številke, ki pričajo o ogromnih količinah hrane, ki jo letno zavrže vsak prebivalec sveta.

A k bolj ekološkemu ravnanju s hrano lahko na srečo veliko pripomoremo tudi sami, v veliko pomoč pa nam bodo pri tem tudi nekateri pametno izdelani kuhinjski pripomočki, ki na takšne in drugačne načine ohranjajo svežino živil.

Letos je ameriška nakupovalna norija, imenovana črni petek, prevzela tudi slovenske nakupovalne centre in marsikateri artikel bo mogoče kupiti po nižjih cenah. Da pa se boste izognili gneči, priporočamo, da popuste izkoristite kar z domačega naslonjača. Za vas smo pripravili nekaj predlogov.

Naprava za vakuumsko pakiranje

Živila se najdlje ohranijo v zamrzovalniku, a ker je prostor za shranjevanje tam omejen, je najbolje, da živila vamkuumsko zapakirate, saj bodo tako zasedla manj prostora in ohranila aromo. Tale pametni strojček lahko ta teden kupite kar za polovico ceneje.

Naprava za vakuumsko pakiranje, 53,99 evrov

Opekač z kruh

Verjamemo, da imate tudi vi najraje svež dišeč kruh, a tudi nekaj dni starega lahko malce popečete in uživate v hrustljavem opečencu.

Opekač za kruh, 15,99 evrov

Posode za shranjevanje

Ostanke od kosila ali večerje lahko vedno shranite za naslednji dan, zato je dobro imeti pri roki posode za shranjevanje. Nam je všeč tale komplet.

Komplet posod za shranjevanje, 23,99 evrov

Koš za recikliranje

Včasih pa nekatere stvari preprosto moramo zavreči, a takrat poskrbimo, da jih primerno recikliramo. S praktičnim košem za smeti, bo to več kot enostavno.

Koš za recikliranje, 146,22 evrov

Fotografije: Amazon.de, Unsplash/Nicolas Barbier Garreau

Preberite še: Kdaj ste nazadnje zamenjali gobico za pomivanje posode?

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana