Štiri pravila pri okraševanju praznične mize

Fotografija: SeventyFour/Getty Images

Naj praznična miza navduši že ob samem pogledu nanjo.

Prihajajoče dni bosta zaznamovala praznična kulinarika in veselo druženje, ki se bosta odvijala za bogato obloženo mizo. Na njej bodo navduševale slavnostne jedi, zato je prav, da jo temu primerno tudi okrasimo in poskrbimo, da bo pojedina zares svečana. Pobrskali smo za idejami, kako mizo kar najlepše okrasiti, hkrati pa za to porabiti čim manj časa in energije.

Prazniki so čas, da iz kredence vzamemo najlepše krožnike in pribor, ker bo dovolj dela že s kuhanjem, pa se bomo izognili dodatnemu naporu in pogrinjke pripravili iz prtičkov, smrekovih vejic in traku za zavijanje daril.

Manj je več

Naša miza se bo za praznike že tako šibila pod težo krožnikov ter polnih pekačev in posod, zato je ne bomo še dodatno obremenjevali s pretiranim dekorjem. Dovolj bo že, če po sredini razporedimo nekaj svečnikov, da z njimi dobimo nekaj višine in tako ustvarimo bolj razgiban učinek, okoli njih pa položimo smrekove vejice, ki bodo prijetno osvežile božični videz.

Simpatični prtički

Prtički imajo na mizi praktično nalogo, z njihovim zlaganjem pa lahko dosežemo tudi učinek dekorja. Postavimo jih pod zgornji krožnik, da bodo nekoliko viseli z mize. Pogrinjek bo tako videti zelo svečan. Lahko pa jih oblikujemo tudi v simpatične smrečice, ali pa okoli njih ovijemo trak za zavijanje daril, kot lahko vidite na priloženih fotografijah.

View this post on Instagram

A post shared by TRiiiO (@triiiorealty)

Zloščimo pribor

Čeprav ne dvomimo, da je pribor v vaših predalih popolnoma čist, priporočamo, da ga, preden ga položite na mizo, zloščite. Sijaj na mizi bo tako dosegel nove dimenzije. Saj veste, za božič in novo leto naj se vse blešči! Kako se lotiti pribora, pa preverite tukaj.

Uporabite domišljijo

Za dodaten lesk lahko na mizo postavite še kakšen manjši okrasek, ki sicer sodi na novoletno drevesce. Na krožnike lahko postavite bleščeče krogle manjših dimenzij, izbirajte med različnimi odtenki barv, da bo vsak pogrinjek unikaten. Lahko pa enako naredite tudi kar s storži, če si želite bolj naravnega videza.

View this post on Instagram

A post shared by Jai (@no1_on_the_grove)

Naslovna fotografija: SeventyFour/Getty Images

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana