To je zadnja stvar, ki jo naredite, ko porabite detergent za posodo

Fotografija: Victoria Popova/Getty Images

Gospodinjska opravila, ki jih opravimo spotoma, se skoraj ne zdijo kot gospodinjska opravila, kajne?

V kuhinji imamo vedno kaj za postoriti. Več kot v njej ustvarjamo, bolj pogosto jo moramo tudi čistiti. V številnih gospodinjstvih je pomivanje posode na srečo prevzel pomivalni stroj, kljub temu pa brez detergenta za posodo ne gre. Če krožnike in lonce pomivamo ročno, bo njegova plastenka prazna pogosteje, sicer pa bo držala kar nekaj časa.

Aktualno: Če se poleti odpravljate k sosedom: to so najboljše italijanske picerije

Da ne zaidemo, verjetno ste že ugotovili, da na našem portalu veliko raje kuhamo, kot čistimo. Zato nas še posebej razveselijo drobni triki, ki nam pomagajo skrajšati čas čiščenja, da nam ga več ostane za kulinarično ustvarjanje. No, tokrat je protagonist nasveta detergent za posodo, pravzaprav njegova prazna plastenka. Ta, za katero smo nekako mislili, da lahko roma le še v smeti. A v resnici nam je lahko v pomoč pri čiščenju kuhinje. Saj smo že omenili, da imamo radi trike, za katere se vprašamo, kako se jih nismo domislili že prej, kajne?

Skratka, k detergentu za posodo. Ko boste prihodnjič izpraznili njegovo embalažo, je nikar takoj ne zavrzite. Namesto tega vanjo nalijte toplo vodo in vsebino plastenke premešajte. Dobili boste nežno raztopino, ki je ravno pravšnja za čiščenje kuhinjskih front. Z njo se lahko lotite še tako občutljivih površin, prazna plastenka detergenta pa vas bo spomnila, da je čas, da jih očistite.

Z raztopino pokapljamo kuhinjsko krpo in z njo nežno obrišemo vrata omaric. Topla milnica bo učinkovito odstranila maščobo, ki je posledica neprestanega kuhanja, hkrati pa se bomo s krpo znebili tudi prahu. Tudi, če imate doma majhne pomagače, ki po površinah radi štempljajo s svojimi malimi ročicami, se bo ta tehnika dobro obnesla. Skratka, če kolikor toliko redno uporabljate detergent za posodo, bo plastenka prazna dovolj pogosto, da je za vas relevanten opomnik za čiščenje kuhinjskih front, kuhinja pa bo tako često čista in sijoča.

Preberite še: Razlog, zakaj listov rdeče pese ne smemo metati v smeti

Fotografija: Victoria Popova/Getty Images

Deloindom.si: Solata: kako pridelamo lastno seme
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed