Odprta Kuhinja

Ocenjujemo gostilne: Tri lučke, Sremič

Odpri galerijo
A+   A-
Idilično doživetje sredi vinogradov ustvarjajo s prefinjenim občutkom za kombiniranje okusov.Posavci pravijo, da imajo vse, kar imajo druge regije, le da je pri njih vse za odtenek še bolj umirjeno in bolj harmonično. Z dobro voljo in sproščenostjo očarajo gosta, z okusi v kozarcu in na krožniku pa prepričajo, da se je k njim vredno čim prej vrniti. Takšno zgodbo pišejo tudi na posestvu Tri lučke, ki sta ga Andreja in Igor Zorko prenovila in spremenila v idilično turistično destinacijo med vinogradi.

Dobro je vedeti


Naslov: Sremič 23, 8270 Krško
Tel: +386 (0)7 620 58 06
Splet: trilucke.si, dejan.mastnak@trilucke.si
Urnik: Od torka do sobote od 12. do 22. ure
Degustacijski meni: Od 4 do 6 hodov, od 32 do 48 evrov
Vinska klet: 140 etiket

Hišna piščančja pašteta z rezino črnega oreha in spenjeno maslo s sušenimi jurčki sta prijetno vzdramila apetit. Tako kot sesekljano in ocvrto meso krškopoljskega prašiča z vasabi majonezo in vloženo kolerabo ter kornet s skuto in marinirano rdečo postrvjo. Zapeljivi grižljaji dobrodošlice so se krasno ujeli s prijetno sadno penino brut rose Domaine Slapšak.
Preberite tudi: Ocenjujemo gostilne: Pop’s Pizza in Sport, Ljubljana

Piščančja pašteta z rezino črnega oreha, spenjeno maslo s sušenimi jurčki
Piščančja pašteta z rezino črnega oreha, spenjeno maslo s sušenimi jurčki


Ocvrt krškopoljec, kornet s skuto in marinirano rdečo postrvjo
Ocvrt krškopoljec, kornet s skuto in marinirano rdečo postrvjo


Telečji tatarec s pečenim prepeličjim jajcem in čipsom topinamburja, vloženimi popki čemaža in majonezo črnega česna je poskrbel za preplet nežnih, sofisticiranih okusov. Enostavno, a do potankosti premišljeno, kaj skombinirati na krožniku, da se vse poveže v harmonijo. Ta od začetka do konca obeda zaznamuje svojstven podpis chefa Dejana Mastnaka. Sauvignon iz kleti Kozinc, letnik 2017, je z aromami kamilice, lipe, rumenega cvetja in peteršilja, posušenih dišavnic in eksotičnega sadja, lepo svežino in dolgim, harmoničnim pookusom vse to le še podčrtal in izvrstno ujel bistvo hladne, bistre paradižnikove juhe z avokadovim žličnikom in repkom kraljevega raka.

Tatar s pečenim prepeličjim jajcem, topinamburjev čips
Tatar s pečenim prepeličjim jajcem, topinamburjev čips


Zemeljsko, morsko in mineralno plat je postregla sipa s cvetačo in ikrami, macerirani chardonnay iz kleti Keltis, 2015, pa je dodal uglajene in mehke arome jeseni. Te so bile prepoznavne tudi v lisičkah s poširanim rumenjakom, dimljeno skuto in kremo pečene čebule.

Sipa in cvetača, ikre, sipina čipka
Sipa in cvetača, ikre, sipina čipka


Pujskove ličnice v temni omaki s kolerabo v treh izvedbah in hrustljavimi ocvirki so bile mehke in sočne, a še dovolj kompaktne, da meso ni bilo razkuhano. Modro frankinjo luna Janka Kobala so natočili iz magnuma in letnik 2016 je postregel s pahljačo arom, od borovničeve marmelade do prezrele amarene, čokolade, usnja in griote.

Lisičke s kremo čebule, dimljena skuta, poširan rumenjak
Lisičke s kremo čebule, dimljena skuta, poširan rumenjak


Rubinasto vino z modrim odtenkom zapeljuje z uglajeno svežino in mehkimi tanini, tako da je del omizja z njim nadomestil sladico, drugi del pa se je vseeno posvetil sladkim grižljajem. Banana split na drugačen način –​ karamelizirana banana, krema s pasijonko, domači sladoled, pečene banane. Izvrstno!

Banana split na posavski način
Banana split na posavski način

Ocena


Iz vsakega krožnika posebej se razbere chefova kilometrina, doživetje za gosta ustvarja iz enostavnih sestavin, ki pa jih ves čas spretno nadgrajuje s prefinjenim občutkom za kombiniranje okusov in kakšno eksotično sestavino – da v ustih nastane senzacija.

Točkovanje: vino: 10 (od 10), postrežba: 10 (od 10), cena/kakovost: 10 (od 10), vtis skupaj: 10

Skupna ocena: 5 (od 5)
Še več naših ocen najdete tukaj.

Naslovna fotografija: Arhiv Tri lučke
Datum Objave: 2.12.2019 ob 08:12

Več iz te teme:

Tri lučke

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja