Odprta Kuhinja

Spoznajte dečka Romana, ki je s svojim kuhanjem obnorel internet

Odpri galerijo
A+   A-
Roman Belville iz ameriške zvezne države Indiane, je s svojim kuharskim kotičkom, ki ga na youtubu objavlja njegova mama Ayla Belville, postal prava spletna senzacija. Nasmejani triletnik je pred kamero zelo sproščen in čeprav še ne govori dobro, vedno zelo prijazno prosi za sestavine in nato s slastjo poje vse, kar mu je uspelo speči.Romanov kuharski kotiček, ki se z novimi kulinaričnimi podvigi predstavi samo enkrat na mesec, si ogleda vse do 700 tisoč uporabnikov. Ayla, ki se opisuje kot polno zaposlena mama, obsedena s svojim otrokom in ljubiteljska ustvarjalka različnih posnetkov, priznava, da njen zelo zgovoren in prav nič sramežljiv sin ve, da je zvezda. Kadarkoli sreča koga novega, ga vedno vpraša, ali je že videl njegov šov.

Z Aylo smo se pogovarjali prek elektronske pošte, pojasnila pa nam je, da tako kot številni naši otroci tudi Roman najraje je palačinke.

ni podpisa
ni podpisa


Kako se je rodila Romanova ljubezen do kuhanja?

Rekla bi, da se je rodila, ko je bil star šest mesecev. Roman je bil in je še vedno zelo navezan name, zato sem ga imela v kuhinji vedno ob sebi: v naročju, stolčku ali pa je sedel na delovni površini.

Kako ste prišli na idejo za Romanov kuharski kotiček (v angl. Roman"s Cooking Corner)?

Z Romanom sva se nekega dne igrala zunaj, ko je začelo deževati. Bil je grozno žalosten, saj se zelo rad igra zunaj. Da bi ga zamotila, sem mu predlagala, da spečeva torto. Najprej sem načrtovala, da bom med peko posnela oba, a ko sem postavila kamero, je Roman začel nastopati. Rekel je: »Hej, pečeva torto!« Prišla sem na idejo, da bi posnela samo njega in tako je nastal Romanov kuharski kotiček.

https://www.youtube.com/watch?v=6J5_r7-hcXc

--

Trenutno objavite samo en prispevek na mesec. Boste frekvenco objavljanja v prihodnosti spremenili?

Trenutno nimam načrtov, da bi prispevke pogosteje objavljala. S samo eno kuharsko oddajo na mesec se Romanu snemanje in kuhanje zdi zanimivo. Če bi to počela pogosteje, menim, da bi se hitro naveličal ali pa bi to nanj negativno vplivalo. Trenutna frekvenca objavljanja bo ostala, dokler se Roman sam ne bo odločil, da ima dovolj ali da bi rad kuhal pogosteje.

Katero jed ali sladico Roman najraje pripravlja?

Mislim, da Roman nima najljubše jedi, ki jo rad pripravlja, pač pa samo rad kuha in pika.

Kaj pa najraje je?

Trenutno obožuje začinjene rezance, palačinke in katerokoli vrsto sadja in zelenjave.

Roman ima tudi svojo kuhinjo. Kaj vam najraje pripravi tam?

Roman svojo kuhinjo imenuje Romanova kavarna (angl. Roman"s Cafe). Najraje vidi, da naročimo hamburger s sirom in koruzo.Roman pred kamero deluje kot naravni talent. Kako dolgo traja priprava videov, ki jih objavljate na youtubu?

Roman je zato tako sproščen pred kamero, ker me neprestano opazuje pri snemanju. Snemanje običajno traja 30 minut, potem pa potrebujem še dva do tri dni za urejanje.

Kakšni so vaši cilji glede Romanovega kuharskega kotička? Bi za kuhanje radi navdušili druge otroke ali pa staršem pokazali, kako otroke prepričati, da bi vzljubili kuhanje oziroma se med pripravo hrane zabavali (in morda poskusili hrano, ki se jim sicer upira)?

Romanov kuharski kotiček obstaja zato, da se Roman lahko ustvarjalno izraža prek kuhanja, na kakršen koli način to želi. Pozitivni učinki tega pa so neverjetni! Ne le, da Roman motivira druge otroke, da želijo pomagati pri kuhanju, temveč sporoča staršem, da naj otrokom dovolijo, da se skozi pripravo jedi izražajo. Kuhanje in priprava hrane je izredno pomembna lekcija v življenju. Najboljši način učenja pa je prek zabave!
Priporočamo še: Kako se izogniti razmočeni podlagi za pite

Fotografije: Ayla Jayln/Instagram in Youtube
Datum Objave: 4.11.2019 ob 08:11

Več iz te teme:

youtubeRomanov kuharski kotičekRoman Belvilleayla belville

Naročite se na e-novice:

Tjasa PolakAvtor na portalu Odprta kuhinja