Instant čvek z Jano Kotesko: strastna gurmanka, ki pa kuhalnico raje prepusti drugim

Odpri galerijo
A+ A-
Na zadnji oktobrski petek čvekamo z Jano Kotesko, iskrivo rdečelasko, ki je pravi karierni multipraktik, v tem mesecu pa kot ambasadorka Roza oktobra predvsem glasno govori o raku dojk.
Pred kratkim smo z njo kuhali rožnate šampinjone, poklepetali pa smo tudi o tem, kako se sicer znajde v kuhinji.
Kaj ste nazadnje pojedli?
Sladico v restavraciji Altroke. Hruško, kuhano v jabolčnem soku z jogurtovo strjenko in čokoladnim moussom, posipano z orehi.
Nam lahko to pokažete? (Ste slučajno fotografirali?)
Sem! :)

ni podpisa
Kdo drži kuhalnico v vašem gospodinjstvu?
Moj fant Matjaž.
Kakšen tip gospodinje ste?
Takšna, ki zelo rada je domače dobrote, a če mi jih postreže kdo drug.
Likate kuhinjske krpe ali vam je vseeno za takšne malenkosti?
Redko likam oblačila, kaj šele kuhinjske krpe. :)
S predpasnikom ali brez?
Brez - manj je več. Dokler se ne umažem. ;)
Brez katere sestavine si ne predstavljate svoje kuhinje?
Sveže bazilike.
Če bi svoj karakter opisali z začimbo, katero bi izbrali?
Ena, ki je blaga, a potem dolgo traja, si jo zapomniš. Po moje kardamom.
Gospodinjsko opravilo, ki ga najbolj sovražite?
Pomivanje posode z mrzlo vodo.
Koliko na mesec zapravite za hrano?
Veliko jem zunaj, doma so ponavadi sestavine za solato in 'zdrave sendviče'. Iskreno, ne vem.
Kaj se vam v hladilniku največkrat pokvari?
Kakšna zelenjava.
Sobotni zajtrk …
Kosmiči z jogurtom in sadnjem ali domači vaflji.
Najljubša jed?
Ajdovi štruklji s sladko skuto, posuti z drobtinami in cimetom.
Vegansko/vegetarijansko/brezglutensko/LCHF …?
Nič od tega preveč striktno.
Kava ali čaj?
Čaj.
Vino ali pivo?
Pivo.
Domača kuhinja ali restavracije?
Domača, čeprav se zaradi narave delavnika večkrat zavijem v restavracijo.
Kosilo ali večerja?
Oboje.
Kaj je vaša specialiteta?
Losos v pečici, bučna juha ali smoothie.
Nam zaupate recept?
File lososa položis na pladenj, poliješ z oljčnim oljem, dodaš vejice rožmarina in po želji strok česna. Pečeš 13 minut na 200 stopinj.
Česa ste danes najbolj siti?
Sita sem ljudi, ki jamrajo.
Foto: Jani Ugrin
Preberite še: Instant čvek z Juretom Godlerjem - Najraje kuha z vodko in le v predpasniku
Datum Objave: 26.10.2017 ob 15:10