Odprta Kuhinja

Vabljeni na kuharsko delavnico: potratna potica z Yasko

Pehtranova potratna potica (Foto: Sonja Ravbar)
Odpri galerijo
A+   A-
Naučite se pripraviti eno najbolj priljubljenih potic med slovenskimi pekaricami.

»Potratna potica je že na pogled ena najbolj impresivnih sladic; z lepim videzom ter čudovito kombinacijo okusnih plasti sodi med kulinarične mojstrovine in si zato po mojem mnenju zasluži naziv kraljica med poticami,« je prepričana Jasmina Pirnar Krope – Yaska, ki je med našimi kuharskimi delavnicami prava zvezda, ko gre za pripravo te slovenske posebnosti.

Če vas mika, da bi na velikonočno mizo letos postavili popolno potratno potico, je ta dogodek nekaj za vas. Jasmino pa boste vsekakor lahko izprašali tudi vse o pripravi klasične potice.

Na fotografiji je Jasmina s svojo potratno potico, ki jo je zapeljala malce drugače: »Zamislila sem si pehtranovo različico, ki je, mislim, posebnost in bo v gurmanski užitek. Sestavljena je iz dveh različnih skutnih nadevov s pehtranom, ki sta obdana s sočnim biskvitom ter zavita v tanko plast kvašenega testa.« Na delavnici bomo sicer pripravljali klasično različico.(Foto: Sonja Ravbar)
Na fotografiji je Jasmina s svojo potratno potico, ki jo je zapeljala malce drugače: »Zamislila sem si pehtranovo različico, ki je, mislim, posebnost in bo v gurmanski užitek. Sestavljena je iz dveh različnih skutnih nadevov s pehtranom, ki sta obdana s sočnim biskvitom ter zavita v tanko plast kvašenega testa.« Na delavnici bomo sicer pripravljali klasično različico.(Foto: Sonja Ravbar)

Kdaj: četrtek, 10. 4., ob 17. uri

Kje: Studio Odprta kuhinja, Slovenčeva ulica 19a, Ljubljana

Število udeležencev: 8

Cena delavnice: 78 eur

Trajanje: 4 do 5 ur

Prijavite se TUKAJ. Vaše mesto je rezervirano s plačilom. Podrobna navodila za delavnico pa vam pošljemo nekaj dni pred dogodkom. Za vsa vprašanja smo na voljo na ok@delo.si.

Datum Objave: 4.3.2025 ob 12:03

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: