Odprta Kuhinja

Zakaj po slovenskih gostilnah in restavracijah trenutno kroži sedem »inšpektorjev«?

Foto: Roman Šipić/Delo
Odpri galerijo
A+   A-
Kuhinje, kuharji in kuharice so pod drobnogledom ...»Inšpektorji« bodo v nekaj mesecih ocenili več kot sto naslovov, različnih tipov in ravni, oktobra pa bo kompilacija prvič izšla kot samostojni slovenski vodnik znanega Gault & Millau.

Foto: Roman Šipić/Delo
Foto: Roman Šipić/Delo


Francoski vodnik je ob Michelinu drugo najbolj znano podjetje, ki se sistematično in z več desetletno tradicijo ukvarja z ocenjevanjem restavracij in gostiln. Kuharji o njem govorijo kot o »haubah«, saj ocene grafično označujejo s kuharskimi kapami. Poenostavljeno, Gault & Millau bolj poudarja odkrivanje novega in tudi bolj dostopnega, Michelin izbira in proslavlja samo najboljše. Z drugimi besedami: pride dve leti kasneje, pravi Côme de Cherisey, elegantni lastnik družbe in glavni urednik, ki je včeraj v Ljubljano prišel, da je pomagal naliti ta »aperitiv«, to napoved izida.
V čem je ta vodnik drugačen od Michelina, pa od lokalnih kuharskih kritik, ki jih ni malo? Nadaljujte branje na Delo.si.

Preberite še:

Ne boste verjeli, kaj bo odslej počel nemški nogometni zvezdnik

Neapeljska pica se je uvrstila na Unescov seznam kulturne dediščine


Naslovna fotografija: Thinkstock
Datum Objave: 11.1.2018 ob 10:01

Več iz te teme:

restavracijeodnik znanega Gault & Millauvodnik

Naročite se na e-novice:

Karina Cunder Reščič
Karina Cunder ReščičLjubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiranja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.