Kava z vročo čokolado

Ko si privoščimo svojih pet minut …

Za dva. Priprava: 5 minut.

Sestavine

– 2 dl mleka
– 100 g temne čokolade
– vrečka vaniljevega sladkorja ali žlička vaniljevega ekstrakta
– 2 skodelici prave kave
– po želji sladka smetana za okras

Priprava

1. V kozico nalijemo mleko, ga sladkamo z vaniljevim sladkorjem in počasi segrevamo skoraj do vretja.

2. Medtem skuhamo kavo in jo nalijemo v skodelici.

3. Ko je mleko že dobro segreto, odstavimo in dodamo koščke čokolade. Mešamo, da se čokolada povsem raztopi.

4. V skodelici s kavo pravično nalijemo vročo čokolado. Po želji okrasimo s stepeno smetano.

Opomba: Za posladek cele družine seveda skuhamo dvojno količino vroče čokolade. S kavo je za mamo in ata, brez kave za otroke. Boljša ko je čokolada, boljša (in prehransko bogatejša) je slaščica.
Različica: Svetujem, da vročo čokolado začinite z nastrganim suhim ingverjem, ščepcem cimeta, odrasli jo lahko odišavite še z rumom ali likerjem … Takrat postane vse skupaj zelo decembrsko, praznično, dišeče in res vredno pregrehe.
Priporočamo: Praznični horoskop: piškoti, ki so pisani na kožo vašemu znamenju

Fotografija: Krištof Koman

Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana