Umetnost na površini kavne pene

Odprta kuhinja - Vzorci na kavi

Omamen vonj vroče kave na hladno jutro. Ni boljšega prebujanja niti lepšega izkaza pozornosti, ko z dišečo skodelico navsezgodaj presenetimo bližnje. Da, s kavo lahko sporočimo marsikaj, še posebno če smo vešči ustvarjanja čvrste mlečne pene, ki lahko služi kot platno za vse vrste umetnosti.

Do pred kratkim je bila umetnost na kavni peni domena le najboljših baristov, ki so goste navduševali s srčki, rožami in celo medvedki. Lepša kava je praviloma pomenila tudi boljšo, sličica na peni pa izkaz pozornosti in prijetno dobrodošlico, ki je marsikomu polepšala dan.

Kot kaže, pa imajo nekateri bolj kot umetniško razvito podjetniško žilico, in tako se je nekdo domislil načina, kako dan s kavo polepšati več ljudem hkrati. Nastala je namreč naprava Coffee Ripples, ki ustvarja neverjetne podobe na kavni peni. Vse, kar morate narediti, je izbrati poljuben motiv, naprava pa ga preslika na vašo kavo. Kakšne nasmehe so personalizirane kavne podobe pričarale na obraz gostov prvih šestih lokalov, ki so uporabili Coffee Ripples, si lahko ogledate v spodnjem videu.

Čudovito, kajne? Coffee Ripples sicer zaenkrat lepša dneve le po kavarnah v ZDA, Turčiji in Braziliji, kmalu pa bo dostopen tudi širše. Do takrat pa nikar ne pozabite sprememb, ki jih lahko naredijo majhne pozornosti. Tudi skodelica dišeče kave.

Naslovna fotografija: Toa Heftiba/Unsplash

Preberite še: Kako pripravimo posebno kavo frenchpress?

Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.