7 najboljših kuharskih kanalov na youtubu

Priljubljenost kuharskih kanalov na spletni strani za objavljanje videoposnetkov youtube narašča. Uporabnik lahko izbira med veganskimi, vegetarijanskimi, tradicionalnimi in preprostimi ter hitrimi recepti. Nasvetov je neomejeno, prav tako se kar tare amaterskih in profesionalnih kuharjev, zato je najbolje, da vsak izbere tistega ali tiste, ki ustrezajo njegovemu okusu. Mi smo našli sedem kuharskih kanalov, ki naj bi veljali za ene izmed najboljših (ali pa na dobri poti do vrha).

Binging with Babish

Ljubiteljski kuhar Babish, čigar pravo ime je Andrew Rea, se rad loti jedi, ki jih vidimo v filmih ali na televiziji. Babish, ki je zavezan pristnosti, se v svojih videih loti priprave mlečnega napitka iz filma Šund, pečene pošasti iz Grincha in pite iz Harry Potterja. Poleg zanimivih in nadvse okusnih receptov, v katerih uživa tudi sam, Babish svojim sledilcem z veseljem deli tudi vsakodnevne kuharske nasvete, kot je pravilna uporaba kuhinjskega noža in kako speči res odličen zrezek.

Njegove videe si ogleda več milijonov uporabnikov, na youtubu pa ima že več kot 5,5 milijona naročnikov.

Donal Skehan

Iz Irske z malo manj kot milijon naročnikov se redno oglaša Donal Skehan. Znan po zelo preprostih receptih, ki bodo vašim okušalnim brbončicam sezuli čevlje. Če ne veste, kaj skuhati za kosilo ali večerjo, ker nimate veliko časa, ste utrujeni, a pripravljeni na zrezek, ki se vam bo stopil v ustih, so Donalovi kratki videi odlična rešitev, da pripravite testenine v enem loncu, piščanca z mangom ali mongolsko govedino. Na ogled pa je tudi vrsta nasvetov za pripravo sladic: preprost nuttelin sladoled, enostavna čokoladna rojstnodnevna torta ali limonove kocke.

Donal, ki je svojo prvo palačinko v zrak vrgel, ko je štel komaj štiri leta, pripravlja tudi zanimive irske jedi, ki jih sicer najbrž nikoli ne bi poskusili.

My Drunk Kitchen

Hannah Hart je zvezda kanala My Drunk Kitchen ali Moja pijana kuhinja. Naslov ustreza Hanninemu načinu pripravljanja hrane, med katerim rada popije kakšen kozarec (ali dva … tri) alkoholne pijače. Zabavna mladenka se loteva tiste hrane, po kateri rad poseže vsak, ki je že videl dno kozarca in ga hitro zakril z novo količino opojne tekočine. Hanna se rada loti priprave slanih prigrizkov in tudi sladkih, ki jo – poleg pijače – vedno spravijo v še boljšo voljo.

Hanno spremlja 2,45 milijona naročnikov, njene kuharske nasvete pa redno spremlja več tisoč uporabnikov.

Peaceful Cuisine

Pri pripravi hrane nas spremljajo številni zvoki: rezanje, sekljanje, zamolkel udarec, ko nož udari ob leseno desko za rezanje, nalivanje vode, cvrčanje, brbotanje … Zvoki pomirjajo, sploh, če jih spremlja nežna klasična glasba. Na takšen način hrano pripravlja Ryoya Takashima, ki japonsko kuhinjo s svojimi estetskimi prijemi video spreminja v umetnost (vizualno in zvočna hkrati). Kuhar, ki ima več kot dva milijona naročnikov pripravlja tradicionalne japonske jedi, veganske jedi in sladice. Ko opazujete Ryoya pri kuhanju, se vam zdi, da bo do vas v kratkem prišel tudi opojen vonj. Vseh sestavin, ki jih uporablja, v naših trgovinah najbrž ne boste našli, vseeno pa lahko uživate v Mirni kuhinji (Peacful Cuisine op. a.).

Byron Talbott

Byron Talbott se je učil od najboljših (Thomasa Kellerja in Gordona Ramsayja), zato ni nič nenavadno, da so njegove okusne jedi tudi neverjetno estetske. Byron ima že več kot 1,4 milijona naročnikov, naučil pa vas bo pripravljati zajtrke, predjedi, priloge in sladice. Za njegove recepte bo v naših trgovinah in tržnicah veliko lažje najti sestavine, jedi pa bodo z doslednim upoštevanjem navodil podobne umetninam Ryoya. Da bi svojim spretnostim dodal še kakšno zvezdico, Byron prijazno prosi uporabnike za nasvete. Če jih imate – na dan z besedo.

Food Wishes

Kuharski šef John Mitzewich ima na svojem kanalu Food Wishes več kot tri milijone naročnikov, ki jih uči kuhati in spravljati v smeh. Ne le, da ima ogromno let izkušenj v kuhinji, temveč zna tudi dobro in zabavno vrteti jezik. Njegov spletni meni vsebuje vse od preprostih do bolj zapletenih jedi, pristnih ameriških in iz številnih drugih držav po svetu. Če ste vi na vrsti za pripravo božične večerje, lahko ukradete kakšen recept za pripravo večerje za zahvalni dan ali pa na kanalu preprosto pobrskate za nasveti, kako pripraviti sloviti jajčni liker, sicilijansko božično pico ali rumove kroglice.

Tasty

Zagotovo ste na družbenih omrežjih že kdaj naleteli na kratek video, v katerem vam kuharske roke pokažejo, kako pripraviti preprosto, a okusno jed. Ko ste že mislili, da vam ne bo uspelo narediti nekaj odličnega, vas na kanalu Tasty prepričajo, da je vse mogoče. Videi so poučni, kratki in zahtevajo hitro zapisovanje, če boste hoteli recept, ki ste si ga pogledali, tudi poustvariti. Sicer pa je postopek običajno naveden v opisu pod videom. Receptov je neomejeno, vse od glavnih jedi, preprostih jedi za študente, ideje za prigrizke pa vse do sočnih sladic. Kanal Tasty se lahko pohvali z več kot 16 milijoni naročnikov

Fotografije: Youtube, Shutterstock

Tjaša Sterle Polak
Tjaša Sterle Polak

Novinarka iz vasi pod Stolom. Med hribi pogrešam morje, na plaži pa gore. Pogovarjam se z živalmi in kuharskimi recepti, ki mi ne uspejo, a se vztrajno trudim, ker preveč rada jem.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed