Dobrodelna akcija: S kruhom do kruha

Za pomoč tistim, ki si zaradi trenutne krize ne morejo privoščiti dnevnega toplega obroka.

Se še spomnite zgodbe o novem črnomeljskem bistroju Polabekeraj, katerega vogale podpirata dve simpatični blondinki Polona Klančnik in Simona Žugelj Cajnar? Pomemben del njunega soustvarjanja je tudi D(r)oživetje, šola peke z naravnim kvasom. In prav ta je nekakšno orodje dobrodelne akcije, ki sta si jo zamislili: »Trenutno stanje ni najbolj rožnato za vse. Našo ekipo je pretresla novica prijatelja iz naše facebook skupine, ki je v objavi zaprosil za pomoč: za hrano za lačne otroke. V d(r)oživetju si res želimo, da bi bila prav vsaka slovenska miza vedno polna in zato smo se odločili, da priskočimo na pomoč vsem tistim, še posebno pa družinam z majhnimi in šoloobveznimi otroki, ki si zaradi trenutne krize ne morejo privoščiti dnevnega toplega obroka. Verjameva pa, da lahko skupaj ‘spečemo kruh’ v kar se da veliko slovenskih kuhinjah,« sta nam sporočili ustvarjalki.

Kako pomagati

Polona in Simona sta se povezali s prijatelji, ki so referenca na področju peke z drožmi, in skupaj so pripravili D(r)oživeto knjižico – polno slanih in sladkih receptov z drožmi. Cena knjižice v pdf obliki bo 5 EUR, naročila pa zbirajo na info@drozivetje.si.

Vsa zbrana sredstva od prodaje bodo namenili humanitarnemu društvu Hrana za življenje – Food for Life Slovenia, ki skrbi za družine ki svojim najbližjim ne morejo zagotoviti tako polne mize, kot jo imamo sami.

 

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed