Gordon Ramsay: Kako prepoznati slabo restavracijo

Verjetno ni človeka, ki je v življenju videl več slabih restavracij kot slavni chef Gordon Ramsay.

Če ste kdaj zasledili oddajo, v kateri britanski chef Gordon Ramsay rešuje restavracije, ki so se znašle tik pred propadom, veste, o čem govorimo. V omenjenih epizodah se je namreč mudil po vseh mogočih krajih ter bil priča pravim kuharskih katastrofam.

V nedavnem intervjuju so ga zato vprašali po nasvetih, kako prepoznati slabo restavracijo, še preden naredimo prvi grižljaj.

Ramsay seveda ni ostal tiho in v odgovoru postregel s tremi znaki, ki pomenijo rdeči alarm, kadar želi kaj prigrizniti.

1. Prazna restavracija

Slabo restavracijo boste prepoznali že od daleč. Če je v času kosil in večerje popolnoma prazna ter vam natakarji brez težav takoj ponudijo mizo, se tja nikar ne podajte,« svari slavni chef.

2. Dolg seznam specialitet

»Če meni ponuja več strani specialitet, verjetno nobena izmed njih ni prav okusna,« pravi Ramsay. »Zakaj bi imeli 27 specialitet? Dobre restavracije imajo le eno ali dve.«

3. Dnevna juha

Dnevna ponudba nikakor ni stoodstotno zagotovilo, da je z restavracijo nekaj narobe, a Gordon Ramsay pravi, da so dnevne juhe velikokrat znak, da želi restavracija porabiti ostanke hrane.

Skratka, gneča je ponavadi dober znak!

Preberite še: Kdo je slaščičarka, ki je spekla poročno torto Meghan in Harryju (VIDEO)

Fotografija: Thinkstock
Vir: Fox News

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana