Jagodna marmelada iz kruhomata

Jagod je vedno več, shranimo jih še za pozneje.

Za tiste, ki se s tem načinom še niste srečali, najprej nekaj pravil kuhanja v aparatu za kruh:

1. Sveže, zrelo sadje operite. Jabolka, breskve, hruške in drugo sadje s trdo lupino olupite.

2. Vedno upoštevajte količine, ki jih določa program MARMELADE, sicer se lahko zgodi, da bo marmelada prehitro zavrela ali se prelila čez rob posode.

3. Stehtajte sadje in ga razrežite na manjše kose (1 cm velike kocke) ali pretlačite in stresite v posodo za peko.

4. Dodajte želirni sladkor v razmerju 2:1 glede na določeno količino sadja. Navadnega ali želirnega sladkorja ne smete uporabiti v manjšem razmerju (na primer 1:1), sicer se marmelada ne bo strdila.

5. Zmešajte sadje in sladkor ter vključite program, ki poteka povsem avtomatsko.

6. Po približno 80 minutah se oglasi zvočni signal. Marmelada je kuhana in lahko jo shranite v steklene kozarce ter jih tesno zaprete.

Jagodna marmelada

Sestavine

– 900 g opranih in očiščenih jagod, sesekljanih ali pretlačenih
– 500 g želirnega sladkorja
– 1 velika žlica limonovega soka

Priprava

1. Vse sestavine zamešajte v posodi za peko s plastično kuhalnico ali večjo žlico.

2. Izberite program MARMELADE in ga vklopite.

3. Ostanke sladkorja ob straneh posode za peko odstranite s plastično lopatico.

4. Ko zaslišite zvočni signal, izvlecite posodo za peko z debelimi kuhinjskimi rokavicami.

5. Marmelado stresite v steklene kozarce in jih tesno zaprite.

Priporočamo še: Božanski češnjev cheesecake Nigelle Lawson #brezpeke

Fotografija: Thinkstock

Mojca Koman
Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed