Jutri v prilogi OK: Kuharski izumi – testenine s tropinami, droži iz barika

Ta vikend od navdušenja nad recepti ne boste mogli iz kuhinje.

Vsak recept, ki ga drugače, po svoje obrnete, je majcena inovacija – nekoliko večja pa je, če naredite testenine iz čisto nove sestavine, ali če droži, ki so Slovenijo popolnoma obnorele, starate v lesenih sodih, kot vrhunska vina. Kaj dobite, preverite v najnovejši Odprti kuhinji.

V teh dneh smo vas očitno navdušili s sladkimi kockami: po navdušenju, ki smo ga prejšnjič poželi s punč kockami, nam ni preostalo drugega, kot da spet zaženemo pečico in postrežemo znova: spekli in preskusili smo pet kultnih kock slovenskih gospodinj, med njimi madžarico in klintona.

Sladkarije nas redko pustijo hladne, zato smo poklepetali še s Slovensko, ki je v majhni vasici na Danskem odprla ljubko slaščičarno. Kako se znajti, ko pridemo v tujo deželo in kdo je njen gost, preberite v v OK.

Tiskano OK in časnik NeDelo, kateremu je priložena, lahko naročite tukaj.

 

Naslovna fotografija: Getty Images

Karina Cunder Reščič
Karina Cunder Reščič

Ljubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiraja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed