Odprta Kuhinja

Kaj bo dobrega v tiskani OK

Odpri galerijo
A+   A-
Čas je za Miklavževo peko!



S prvim decembrom začenjamo: prva je na vrsti Miklavževa peka, letos smo parklje spekli tako prebrisano, da je ostalo še za luštno večerjo z mini picicami. Slavka Ilich pa pokaže tudi, kako naredimo, da pomaranča traja več let: s klinčki.

Katje Rebolj in Peter Zajc, Rožma, pa sta letos prevzale nalogo izumljanja drobnega peciva in piškotov: več v praznični številki 8. decembra, samo za pokušimo pa imamo tokrat rumove lunce in kekse, s presenetljivim dodatkom iz gozda.

ni podpisa
ni podpisa


Izbrali smo tri najboljše medenjake: enega klasičnega iz ržene moke, ki ga predlaga Manca Rudolg (Rudolfova malca), enega še posebej bogatega z marcipanom, izbor Mirjam Grilc in enega pirinega z orehi, družinski recept Slavke Ilich.

Pa še pogovor: za Anko Peljhan ste slišali, najbrž pa niste vedeli, da je bila konec osemdesetih prava pravcata miss Slovenije. Pripoveduje, ali lepota prinese srečo....
Tiskano OK lahko naročite tudi tukaj.

Priporočamo še: Natisnite si našo brezplačno predlogo za ustvarjanje adventnih koledarjev

Fotografija: Unsplash/Jennifer Pallian
Datum Objave: 30.11.2018 ob 19:11

Več iz te teme:

piškotinapovedniktiskana OK

Naročite se na e-novice:

Karina Cunder Reščič
Karina Cunder ReščičLjubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiranja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.