Odprta Kuhinja

Kaj bo dobrega v tiskani OK

Odpri galerijo
A+   A-
Ah, martinovo! Tokrat smo vam namenili gos.



Imamo recept iz monumentalne Slovenske kuharice, največjega knjižnega projekta v tem letu, najbrž pa tudi širše. Tisoč strani, 30. izdaja, dve leti dela, pripoveduje sestra Bernarda Gostečnik, ki ja varuhinja in skrbnica teh receptov. Mimogrede: te knjige smo skozi 150 letno zgodovino pokupili 250 tisoč izvodov.

In še ena gos. Mirjam Grilc smo zaprosili, naj jo speče doma in dožene, ali je priprava res tako zapletena, kot nam radi pripovedujejo. Poglejte, s čim jo je nadevala in kaj odgovarja na naša inkvizitorska vprašanja. Samo praktični namig: za nedeljsko kosilo je gos treba začetei tajati v soboto.

ni podpisa
ni podpisa


In še tretja. Martinovo, ko se mošt spreminja v vino, je bil od nekdaj pomemben praznik gostiln. In nam se je stožilo po eni dobri, domači, družinski ustanovi: taki, pri kateri gos ni v obliki penice. Šli smo na obrobje Ljubljane, krasno ptico so nam spekli pri znamenitem Zgornjem Kirnu. Mi pa smo zapisali zgodbo.

Tiskano OK lahko naročite tudi tukaj.

Datum Objave: 11.11.2018 ob 18:11

Več iz te teme:

tiskana OK

Naročite se na e-novice:

Karina Cunder Reščič
Karina Cunder ReščičLjubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiranja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.