Kako naredimo karamelno pokovko

… slano, seveda. Velja poskusiti tudi ta ameriški način.

Sestavine

– 1/2 skodelice koruze za pokovko
– žlica olja
– skodelica masla
– skodelica rjavega sladkorja
– 1/2 skodelice javorovega sirupa
– čajna žlička vaniljevega ekstrakta
– 1 1/2 žličke soli
– 1/2 žličke sode

Sestavine

1. Pečico segrejte na 180 stopinj. Pripravite peki papir.

2. V veliki ponvi s pokrovom razgrejte žlico olja in nanj dajte nekaj zrn koruze. Ko začnejo pokati, dodajte vso koruzo, pokrijte in pretresite, da se namastijo. (Bodite pozorni na velikost ponve, kokice hitro narastejo, zato po potrebi pecite v etapah.)

3. V drugi posodi segrejte maslo, da se stopi, dodajte sladkor, javorov sirup in žličko soli. Ko se sladkor stopi, povišajte temperaturo, dokler ne zavre, nato takoj znova zmanjšajte ogenj na srednjo temperaturo in kuhljajte 3–4 minute brez mešanja. Dodajte sodo in vaniljo in premešajte, da dobite gost bleščeč sirup.

4. Karamelo polivajte po pokovki in ves čas mešajte, da se sirup enakomerno razdeli.

5. Pokovko razporedite po peki papirju, posolite s preostankom soli in pecite (sušite) v pečici približno pol ure, občasno pa premešajte.

Recept: R. O. K.
Naslovna fotografija: Thinkstock

Poskusite še: Krompirjev čips iz pečice

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.