Ko naslednjič ugriznete v čokolado, zamašite nos in zgodilo se bo to

Iuliia Bondar/Getty Images

Ste že kdaj pokusili čokolado in se hkrati prijeli za nos?

Današnji eksperiment ni recept, temveč trik, zaradi katerega boste okus čokolade doživeli drugače kot doslej. Na spletu smo namreč zasledili priporočilo, naj se prihodnjič, ko si privoščimo košček te skušnjave, primemo za nos. Na ta način naj bi priljubljeno dekadentno radost okusili čisto drugače, kot smo je vajeni.

Kot piše Forbs, povprečen Američan v povprečju zaužije dobre štiri kilograme čokolade na leto. Čeprav veljajo za izredno sladkosnede, pa jih sladkanju s to kakavovo dobroto močno prekašajo prebivalci Švice. Ti namreč pojedo kar dobrih devet kilogramov letno na prebivalca. V Nemčiji si letno privoščijo skoraj osem kilogramov, v Britaniji pa malenkost več kot sedem. Pri nas? Po podatkih poročila z naslovom Grenko-sladka čokolada, ki so ga pred leti pripravili v društvu za sonaraven razvoj Focus, naj bi Slovenec v povprečju zaužil 5,8 kilograma čokolade na leto.

Močnejši okus

Skratka, čokolada je nadvse priljubljena na vseh koncih sveta, njen bogati okus pa povezujemo z razvajanjem, ljubeznijo, celo srečo. Kaj pa, če vam povemo, da ga lahko okušate še močneje?

Prihodnjič, ko si boste privoščili čokolado, se – še preden košček položite v usta, primite za nos. Dobro vemo, da sta okus in vonj nadvse povezana in vajeni smo si zamašiti nos takrat, ko želimo tisto, kar pojemo ali popijemo, okušati manj intenzivno.

A če boste trik preverili tako, da zaprete nos, na jezik položite čokolado, nato pa nos držite še kakšni dve ali tri sekunde, dokler se čokolada ne prične topiti, bo okus intenzivnejši.

Preberite še: Zaradi tega recepta mojstra grozljivk Stephena Kinga je završalo po twitterju

Fotografija: Iuliia Bondar/Getty Images

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed