Napaka, ki jo skoraj vsi počnemo pri pripravi krompirjeve solate

Tudi vi zagrešite to napako, ko pripravljate krompirjevo solato?

Krompirjeva solata je ena tistih jedi, ki ljudi deli na dva pola. Ali so, ko jo zagledajo na mizi, popolnoma ravnodušni, ali pa jo naravnost obožujejo. No, če sodite v drugo skupino, ste jo gotovo že pripravili na vse možne načine. Vanjo lahko zmešamo najrazličnejše sestavine, da porabimo marsikaj zelenjavnega, celo kis od kislih kumaric. Spet drugi jo obožujejo z majonezo, nekateri imajo raje začinjeno le s kisom in oljem. Čeprav dopušča veliko svobode pri ustvarjanju, pa je tudi tukaj nekaj, kar lahko naredimo narobe.

Kot pišejo na portalu The Kitchn, je najpogostejša zmota pri pripravi krompirjeve solate ta, da ga najprej ohladimo. Že res, da je krompirjevo solato najbolj postreči dobro ohlajeno, a med pripravo je bolje, da je krompir še vroč. Višja temperatura namreč poskrbi, da skuhani gomolji bolj intenzivno absorbirajo okuse in arome, ki jim jih dodamo.

Pravilnega postopka je v devetdesetih letih učil televizijski chef Bobby Flay, gre pa takole: takoj, ko je krompir kuhan in ga odcedimo nad koritom, je čas, da ga začinimo. Seveda ob predpostavki, da smo ga olupili že pred kuhanjem. Slavni chef mu nato doda kis, gorčico, sladkor, sol, poper, olje in maščobo, ki je na ponvi ostala, ko je pražil slanino. Flay slednjo vedno speče do visoke hrustljavosti in jo na koncu zdrobljeno potrese po vrhu krompirjeve solate.

Skratka, krompir začinimo, ga dobro premešamo in nato ohladimo. Ko je solata ohlajena, ji dodamo le še sveža zelišča, čebulo in druge sestavine, za katere želimo, da so ob serviranju sveže. Kako pa vi pripravite svojo najljubšo krompirjevo solato?

Preberite še: Najljubša krompirjeva solata Marthe Stewart

Fotografija: gkrphoto/Getty Images

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed