Napovednik: Kaj boste brali v Okusih

Preverite, kaj vas čaka v tokratnih Okusih.

Luščenje graha je lahko tudi meditacija, ugotavlja Beba Splichal v Okusih, sobotni prilogi Slovenskih novic. Rada ima sladek grah v kuhinji, pozna veliko receptov, preizkuša in izumlja nove ter najbolj uživa pri mizi, kadar je grah na krožniku. Tako je nastal tudi prefinjen recept za čisto posebno večerjo. Grahova krema z ravioli je za poletni fine dining na terasi, ob orošenem kozarcu belega vina, s črički in solarnimi lučkami.

Ste za ohladitev? Ananasov sorbet je odličen posladek in osvežitev hkrati. Recept vas že čaka v Okusih.

Po tedenski jedilnik smo se odpravili k mesarskemu mojstru Kodili v Markišavce. V njihovi restavraciji chef govori malo kanadsko, malo pa prekmursko. Recepti bodo navdušili ljubitelje mesa, za sladkosnede pa so tu kanadske palačinke z javorjevim sirupom.

Na Slovenske novice se lahko naročite tukaj.

Naj vas naslovnica zapelje …

 

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana