Posip, ki bo popestril vsako pito, piškote in drugo pecivo

V zimskih mesecih se še raje sladkamo in takšen posip bo popestril vašo peko.

Veseli december že trka na vrata in če spadate med tiste, ki so božično razpoloženi v novembru, ste letos gotovo že spekli kakšno pito ali piškote. Mi prisegamo na nekaj preverjenih receptov, ki jih pripravljamo znova in znova, vsake toliko pa si zaželimo tudi majhne spremembe.

Tokrat smo se odločili, da preizkusimo posip, ki ga avtorica Lisa Ludowski opisuje v svoji knjigi z naslovom Sister Pie. Gre za čisto preprosto izboljšavo pite, ki jo pripravite iz le dveh sestavin. Lahko bi rekli, da jo pripravimo iz ene, saj gre za mešanico običajnega belega in rjavega sladkorja. Takšen posip se imenuje sugar-sugar oziroma po naše sladkor-sladkor. Verjetno se vam ne zdi nič posebnega, a naj vam povemo, da boste nad njim v resnici navdušeni.

Naš sladkor-sladkor pripravimo tako, da v skodelici zmešamo obe vrsti sladkorja, v razmerju 1:1. Mešanico uporabimo tako, da jo po vrhu testa potresemo takoj za tem, ko površino premažemo z jajcem. Za eno pito je bomo potrebovali nekaj žličk.

Zakaj bi to sploh počeli?

Seveda vemo, da sladkor ni najbolj zdrav, a kadar se sladkamo, ne štejemo kalorij. Sladkor na vrhu pite, piškota ali drugega peciva pa ima več funkcij. Poleg sladkega okusa naredi teksturo bolj hrustljavo zapečeno. Sladkor bo testu namreč dodal element hrustljavosti, hkrati pa bo malo karameliziral, kar bo še dodatno izboljšalo okus. Pita ali piškoti bodo prav tako videti še bolj zapeljivo in nihče, pred katerega boste postavili takšno pecivo, se mu ne bo mogel upreti.

Preberite še: Nesramno dobri cimetovi polžki, ki vedno uspejo

Fotografija: Getty Images

Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed