Preprost način za okraševanje piškotov iz sestavin, ki jih imate doma

Okraševanje piškotov.

Naj vas najprej vprašamo, kolikokrat ste v tem decembru že pekli piškote? No, bližje kot je božič, bolj verjetno je, da boste pečene piškote tudi okrasili, kajne?

Peka piškotov je precej preprosta, no vsaj, če izbirate med preprostimi recepti. Malce težje pa je njihovo okraševanje, saj velikokrat sploh ne vemo, kako bi se ga lotili. A naj vas pomirimo, da risanje na piškote ni tako zapleteno. Vse, kar potrebujete, je le plastična vrečka za živila, tri jajčne beljake, pol čajne žličke sladke smetane in 440 gramov sladkorja v prahu.

Ko vse skupaj dobro stepemo, bo nastala kremasta pena, ki jo nato preložimo v vrečko, ji na vogalu naredimo luknjo in naše pisalo za piškote je pripravljeno, da okrasimo sladke prigrizke.

Lepilo ali okras

Krema za okraševanje pa vam lahko koristi tudi kot lepilo. Če si želite speči medenjakovo hišico, bo krema pri gradnji odigrala vlogo malte in skupaj sprijela posamezne ploščice piškotov, iz katerih bo nato nastala hišica. Odlično, kajne?

Preden vam spodaj zapišemo recept, pa še en nasvet. Idealna konsistenca kreme za okraševanje naj bo podobna teksturi stopljene čokolade.

Sestavine

  • 3 jajčni beljaki
  • pol čajne žličke sladke smetane
  • 440 g sladkorja v prahu

Priprava

1. V posodi najprej trdno stepemo beljake. Dodamo smetano in ponovno stepemo.

2. Vmešamo še sladkor in mešamo, dokler ne nastane kremasta tekstura.

3. Kremo nato naložimo v vrečko in jo malce pomečkamo, da iz nje izločimo zračne mehurčke.

4. S škarjami odrežemo za milimeter plastike na vogalu vrečke, to bo konica pisala.

5. Ko piškote porišemo, počakamo, da se dekor posuši.

Namig: Če želite po piškotih razporediti več kreme, luknjo malce povečajte.

Preberite še: Božični piškoti: TOP 35 receptov

Fotografija: Getty Images

Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed