Sedem trikov, ki jih mora poznati vsak ljubitelj avokada

Odprtakuhinja-avokado-3

Ker ga obožujemo, smo poiskali sedem nasvetov, ki bodo prišli prav, ko boste naslednjič v rokah držali ta zeleni sadež.

1. Nič hudega, če v trgovini ne najdemo že zrelega, dozorimo ga lahko doma. Potrebujemo le zrelo jabolko, papirnato vrečko in ščipalko za perilo. Avokado z jabolkom postavimo v vrečko in jo zapremo. Jabolko namreč sprošča plin etilen, zaradi katerega bo avokado začel zoreti in bo že čez dan ali dva idealno zrel za uživanje.

Sorodne vsebine: Avokadomanija

2. Ko nismo prepričani, ali je avokado zrel, lahko to ugotovimo na preprost način: z njegovega vrha odtrgajmo majhen pecelj in preverimo barvo pod njim. Če je avokadovo meso že rumenkasto, je nared za uporabo.

3. Čeprav lupine ne bomo pojedli, avokado pred uživanjem operimo. Tako bomo z njega sprali morebitna škropiva in bakterije, ki bi jih sicer lahko pomotoma zaužili.

4. Tudi vas malce žalosti, ko polovica avokada, ki je ne zaužijete takoj, porjavi? To lahko preprečimo tako, da ga, preden ga damo nazaj v hladilnik, pokapljamo z limoninim ali čebulnim sokom.

Odprtakuhinja-avokado-triki
Foto: Elenathewise/Thinkstock

5. Da bomo avokadovo meso laže ‘slekli’ iz lupine, se moramo avokada lotiti malce drugače. Namesto da ga zarežemo podolgem, se ga lotimo počez. Tako bo okusna sredica kar padla iz lupine, žlice pa bodo ostale čiste.

6. Avokado je poln maščob, in to zdravih! Zato ga lahko, kadar pečemo, uporabimo namesto masla ali drugih maščob ter tako naredimo naše sladice bolj zdrave. Prav tako bo avokado odlično nadomestil majonezo v solatah.

7. Za konec pa smo prihranili estetski nasvet, zaradi katerega boste avokado še raje polagali na toast. Gotovo ste na družabnih omrežjih že opazili, kako lepe rože lahko nastanejo iz avokada. Na srečo izvedba ni zapletena. Na rezalno desko položimo polovico olupljenega sadeža ter ga vzdolžno narežemo na tanke rezine. Nato avokado z roko primemo na vrhu ‘hribčka’, ga potisnemo k deski in zasukamo zapestje. Avokadova vrtnica je pripravljena, da vam polepša zajtrk!

Odprtakuhinja-avokado-triki-2
Foto: count_kert/Thinkstock

Preverite še: Kako najbolj priročno razrezati lubenico?

Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.