Tako izboljšate jagode iz trgovine, ki nimajo okusa

Fotografija: GCapture/Getty Images

Ste tudi vi za valentinovo kupili košarico čudovito rdečih jagod, ki pa nimajo kaj dosti okusa? Uporabite ta trik, da jih izboljšate.

Danes je v trgovini mogoče dobiti čisto vse, ne glede na letni čas. Tako je na policah skoraj vedno na voljo tudi sadje, ki ni v sezoni. Če se velikokrat oglasite na našem portalu, veste, da spodbujamo uživanje sezonske hrane, a včasih tudi nas premami košarica jagod, ki jo kupimo v želji, da bi prehiteli pomlad.

V tem tednu, ko smo praznovali praznik zaljubljenih in je bila rdeča barva v trgovinah še posebej očitno prisotna, so jagode premamile marsikoga, doma pa je z razočaranjem ugotovil, da uvožene iz daljnih krajev nimajo kaj dosti okusa, čeprav je njihov vonj na oddelku s sadjem obljubljal veliko. Žalostno prazne jagode ne gredo ravno v slast, poleg tega pa so kisle in nič kaj spomladansko razpoložene. Kam z njimi?

Pripravite vroče sadje

Kadar sadje še ni zrelo ali pa je brez okusa, si ga navadno ne želimo jesti surovega. Lahko ga sicer damo v smuti ali pa iz njega pripravimo kakšno sladico, a slednje vzame kar nekaj časa. Lahko pa ga obogatimo in nekoliko popravimo tudi s preprostim trikom, ki mu bo dodal nekaj okusa. Pri izboljševanju slednjega nam bo pomagala pečica, poleg narezanih jagod ali drugega sadja pa bomo potrebovali še sladilo po želji, poljubno začimbo in ščepec soli.

Kaj pravi postopek? Jagode ali drugo sadje, ki vas je razočaralo (recimo vodene in trde nektarine, ki niso dočakale poletja), narežite na koščke. V skledi mu primešajte žlico sladkorja ali drugega sladila. Lahko uporabite javorjev sirup, na primer. Z začimbo dodajte še kanček arome. Uporabite lahko vaniljev izvleček, cimet, rožmarin ali kaj podobnega. Vse skupaj le še posolite s ščepcem soli in dobro premešate. Postavite v na 180 stopinj Celzija ogreto pečico in pečete 20 minut.

Tako pripravljeno sadje lahko takoj pojeste s kepico sladoleda ali smetane, ga dodate slanim jedem in sladicam, tudi v jogurtu za zajtrk bo naravnost izvrstno. Vsekakor bo veliko bolj okusno kot sveže.

Preberite še: Nedeljska sladica: lava tortice z belo sredico

Fotografija: GCapture/Getty Images

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana