Tako najlažje in učinkovito očistite metlico za stepanje

Metlica za stepanje.

Metlico za stepanje boste v prazničnem decembru, ki prihaja, poprijeli še večkrat kot sicer.

Pretekli teden smo pisali o odličnem načinu, kako brez packarije v kuhinji v le dveh minutah stepemo popolno sladko smetano. Uporabili smo kuhinjski multipraktik in rezultat nas je navdušil. Če pa vseeno to delo raje zaupate metlici za stepanje, smo danes za vas pripravili odličen nasvet, kako jo najbolj preprosto očistiti.

No, kadar stepamo le smetano, čiščenje metlice niti ni tako težko opravilo. Če pa se lotimo jajc ali kakšne druge sestavine z lepljivo teksturo, je odstranjevanje umazanije z neštetih žičk lahko precej nadležno.

Splakovanje ne bo dovolj

Recimo, da ste z metlico ravno zaključili stepanje mase za palačinke. Mešanica mleka, jajc, sladkorja in moke se je zagotovo prijela na sleherni del metlice. Sedaj ne veste, kako bi se lotili čiščenja. Splakovanje pod toplo vodo je sicer na videz skoraj opravilo svoje delo, a če pogledate bližje, boste opazili, da se je umazanija prijela med kotičke metlice. Če ima ta leseni ročaj, je seveda ne smemo položiti v pomivalni stroj. Čiščenje z gobico pa bo vzelo kar nekaj časa in zahtevalo dobro mero natančnosti.

Posoda mehurčkov

No, naj vas obvestimo, da lahko metlico očistite na še en način. Ta je za razliko od zgornjih dveh precej bolj preprost, pa še zabaven. V skledo natočimo toplo vodo in vanjo vlijemo nekaj detergenta za pomivanje posode. Metlico za stepanje potopimo v posodo in začnemo stepati milnico, kot bi si želeli narediti sneg iz beljakov. Stepanje bo z metlice odstranilo vse koščke umazanije, hkrati pa bomo naredili skledo mehurčkov, ki bodo navdušili predvsem otroke, če so kje v bližini. Po približno minuti stepanja je potrebno metlico le še splakniti pod toplo tekočo vodo in pripravljena je za nove kuharske podvige.

Preberite še: Piškoti s polento, ki bodo prava uspešnica decembrske peke

Fotografija: Getty Images

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana