Trik s papirjem za peko pri pripravi jajc

Fotografija: SeventyFour/Getty Images

Priprava jajc je ena najlažjih kuharskih veščin, kar jih poznamo. A po spletu navdušuje trik, ki opravilo še olajša.

Naj se javi tisti, ki se mu že navsezgodaj zjutraj ne ljubi čistiti umazane ponve, ki smo jo, če si za zajtrk radi privoščimo jajca, seveda umazali. Z vami delimo trik, ki kaže, kako olajšati pripravo obroka in prihraniti čas, ki ga lahko porabite za bolj prijetne jutranje rituale.

Ste kdaj pomislili, da bi jajca spekli kar na lističu papirja za peko? Tega postavite na ponev, nato pa nanj ubijete jajca in nadaljujete enako kot sicer. Priznamo, da se tudi nam ta ideja ni nikoli prej utrnila. A v resnici sploh ni tako zgrešena. Jajca se bodo namreč enako učinkovito spekla, preprečili pa bomo, da bi se zlepila na dno ponve, če se nam to rado zgodi. Tako si zmanjšamo možnosti, da bi zajtrk zažgali ter se popolnoma izognemo pomivanju.

Seveda se strinjamo, da lenoba ni največja vrlina, je pa iznajdljivost nadvse dobrodošla in moramo priznati, da na TikToku in Instagramu v zadnjem času naletimo na ogromno število iznajdljivih trikov, ki nam v kuhinji pridejo še kako prav. Verjetno bo držalo, da več glav več ve in na družbenih omrežjih jih je na kupu kar nekaj.

Seveda pa ne gre verjeti vsem trikom in nekatere je treba vzeti z zrnom soli. Mi svetujemo, da zaradi ekoloških razlogov s papirjem za peko niste preveč razsipni in ga, če je to mogoče, uporabite večkrat. Prav tako pazite, da konci papirja ne štrlijo preveč daleč iz ponve, da ne bi prišel v stik z ognjem ali vročo ploščo in se vnel. Na ta način naša jutranja bližnjica namreč ne bi bila preveč učinkovita, se strinjate?

Preberite še: Viralni recept za krompir, ki se pripravlja 15 ur

Fotografija: SeventyFour/Getty Images

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana