Odprta Kuhinja

Hrustljava piščančja cezarjeva solata s polento

ni podpisa
Odpri galerijo
A+   A-
Luka Novak je pripravil odlično različico solate, ki se bo nedvomno pogosto znašla na vaših poletnih jedilnikih.


Sestavine


Piščanec:

  • 2 x 200 g piščančjih prsi brez kože

  • ½ čajne žličke sladke dimljene paprike

  • 2 zvrhani žlici polente

  • oljčno olje


Solata:

  • ciabatta

  • 1 strok česna

  • 1 glava rdečega radiča

  • 3 rezine dimljene pancete

  • ½ rimske solate (to je tista, ki je malo nazobčana in obstaja tudi v vijoličasti barvi)

  • 10 zrelih češnjevih paradižnikov

  • 1 velika podolgovata rdeča paprika

  • balzamični kis

  • kreša ali podobno mikrozelenje


Preliv:

  • 1 strok česna

  • 2 limoni

  • 40 g parmezana

  • 4 fileti inčunov v olju

  • 4 zvrhane jedilne žlice naravnega jogurta

  • worchestershirska omaka

  •  žlica rdečega vinskega kisa

  •  1 čajna žlička angleške gorčice

  • 15 g sveže bazilike

  • 1 dl piva Hoppy Lager 0,0


https://youtu.be/vpPymBRa0ns

Postopek


Na srednje močan ogenj postavimo veliko ponev, na močan ogenj pa ponev z rešetko.

Razgrnemo list peki papirja. Nanj položimo piščančje prsi in jih izdatno začinimo s soljo, poprom in sladko dimljeno papriko ter potresemo z dvema zvrhanima žlicama polente. Peki papir prepognemo, nato pa piščanca z valjarjem potlačimo in sploščimo na približno 1,5 cm debelo. Če valjarja nimamo, lahko uporabimo za zdaj še polno steklenico Union Premium Hoppy Lagerja 0.0.

Piščančje prsi položimo v veliko ponev, po treh do štirih minutah jih obrnemo, dokler ne postanejo zlate in lepo pečene.

Ciabatto narežemo na štiri debele rezine, položimo na ponev z rešetko in jih odstavimo, ko so lepo popečene z obeh strani.

Strok česna drobno nasekljamo in stresemo v višjo posodo. Iztisnemo sok dveh limon, nadrobimo 40 g parmezana in dodamo štiri fileje inčunov, štiri zvrhane žlice naravnega jogurta, worchestershirsko omako, žlico rdečega vinskega kisa, žlico gorčice, baziliko in Union Premium Hoppy Lager 0.0. Sestavine stepemo, da nastane lep in gladek preliv. Na koncu začinimo po okusu.

Na četrtine narežemo še rdeči radič in dodamo v ponev skupaj s panceto, da se nekaj minut peče.

Grobo narežemo solato in jo razporedimo po veliki servirni deski ali krožniku. 

Čeznjo razporedimo ciabatto, paradižnik in papriko. Na trakove narežemo piščanca in ga položimo okoli sredinske instalacije. Vse skupaj pokapamo s prelivom, nadrobimo hrustljavo panceto in dodamo krešo ali drugo mikrozelenje. Po želji po vrhu naribamo še malo parmezana.

Minister za zdravje opozarja: “Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!”

Naročnik oglasne vsebine je Pivovarna Laško Union
Datum Objave: 13.6.2023 ob 07:06

Več iz te teme:

receptpolentaCezarjeva solataUnion premium

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja