Odprta Kuhinja

Enostavne orehove potičke s cimetom

A+   A-
Končno, poenostavitev!



O nujnosti potice: »V tem času se mize šibijo pod vsemi dobrotami, med katerimi je množično zastopana tudi potica v vseh oblikah in okusih. Da se ne bi med vrstnicami naša sramežljivo potuhnila v ozadje, raje pripravimo celo krdelo priročnih orehovih potičk s cimetom. Te kompaktne navihanke so prav tako okusne in mehke kot bohotnejše sestre, zaradi velikosti pa ne bo nihče opazil, kako si z njimi veselo polnimo žepe. A najlepše je, da je njihova priprava v primerjavi s polnopravnimi poticami naravnost ekspresna.«

Sestavine


Testo
- 520 g moke, 2 jajci, 2 dl mleka
- 50 g masla, vrečka suhega kvasa
- 80 g sladkorja, ščepec soli

Nadev
- 200 g orehov
- zvrhana žlička cimeta
- 100 g rjavega sladkorja
- jajce, 1–2 žlici maskarponeja

Priprava


1. Pripravimo kvasni nastavek – toplo mleko zmešamo z dvema žlicama sladkorja in kvasom in počakamo, da kvas začne delovati. Kvasni nastavek zmešamo z moko, jajci, preostalim sladkorjem, maslom in soljo. Zgnetemo v testo, ki naj pokrito na toplem vzhaja okroglo uro.

2. Nadev: vse sestavine za nadev preprosto zmešamo skupaj – ne sme biti pretekoče.

3. Priprava potičk: vzhajano testo razdelimo na tri enake dele. Vsakega razvaljamo v podolgovat pravokotnik – ena stranica mora biti občutno daljša –, premažemo s tretjino orehovega nadeva in zvijemo v dolgo tanko rulado. Postopek ponovimo še za druga dva pravokotnika.

4. Dobljeno kačo razsekamo na 3 cm debele potičke, ki jih nato razporedimo po pekaču in postavimo v zvesto pečico, segreto na hudih 200 stopinj.

5. Po 10 do 15 minutah omamnih vonjav je mučnega čakanja na potičke konec.
Priporočamo: Šest odličnih receptov za medenjake

 
Datum Objave: 12.12.2018 ob 08:12

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: