Odprta Kuhinja

Gratinirane palačinke s skuto in slivovo marmelado

Gratinirane palačinke
Odpri galerijo
A+   A-
Neverjetno slastne!

 

 


Palačinke
- 170 g gladke moke (tip 500), 30 g pirine polnozrnate moke
- 1/3 žličke pecilnega praška, ščep soli
- žlica sladkorja, 2 jajci (L), 1,5 dl mleka, 3 dl vode
- kokosovo maslo za peko palačink, maslo za pekač

Nadev
- 500 g skute, 2 jajci (L)
- 4–5 žlic sladkorja, 10 g vaniljevega sladkorja
- žlička bio pomarančne lupinice, cimet po okusu
- 0,6 dl sladke smetane + 1,5 dl sladke smetane za preliv
- slivova marmelada, namočene zlate rozine
- sladkor v prahu

 

 

 

Preberite tudi: Prva štrukljarnica v Sloveniji je osvojila domača srca

 

 

Priprava


1. Iz sestavin zmešamo testo za palačinke in jih spečemo na kokosovem maslu.

2. Skuto, rumenjaka, sladkor, vaniljev sladkor, pomarančno lupinico, 0,6 dl sladke smetane in cimet dobro premešamo.

3. Beljaka z nekaj sladkorja stepemo v čvrst sneg in ga nežno vmešamo v zmes s skuto.

4. Vsako palačinko nadevamo z zvrhano žlico slivove marmelade in zvrhano žlico skutnega nadeva. Po skutnem nadevu potresemo nekaj rozin.

5. Stranska robova ob nadevu zavihamo in palačinko zvijemo. Zlagamo jih v namaščen pekač.

6. V skutni nadev, ki nam še ostane, vmešamo 1,5 dl sladke smetane in do žlico sladkorja v prahu (po okusu, ni obvezno).

7. Slastne palačinke pečemo v pečici, segreti na 180 stopinj, okrog 25 minut.

 

 

Poizkusite še: Božanski krofi z robidovo marmelado in jajčno kremo

 

Datum Objave: 14.10.2019 ob 11:10

Več iz te teme:

skutaslivova marmeladagratinirane palačinke

Naročite se na e-novice:

Tamara Ružić
Tamara RužićHej, vsi ljubitelji dobre kuhinje! sem Tamara, gurmantična strastna kuharica, vedno pripravljena na nove kuharske izzive. Uživam v pripravi vsakdanjih domačih jedi kot tudi malce nenavadnih kombinacij na krožniku, ki prijetno presenetijo naše brbončice. Pridružite se mi v mojem kuharskem kotičku gourmantica.si, kjer vam bom z neizmernim veseljem postregla in vas razvajala z raznimi kulinaričnimi dobrotami.