Šparglji s pršutom v listnatem testu: prigrizek, ki vedno navduši
Odpri galerijo
A+ A-
Kot nalašč za piknik ali kakšno zabavo. S to predjedjo ali prigrizkom, ki je hitro nared, ne boste nikoli zgrešili.
Šparglji s pršutom so znana jed, ki je še kako primerna za piknike, hkrati pa je zasvojljivo okusna. Naj vam namignemo, da bodo grižljaji še lepši, če jih boste pred peko premazali z jajcem in posuli s sezamom ali makom. Listnato testo lahko izpustite in šparglje popečete le v mesnati srajčki, torej pršutu, panceti, slanini. Lardo krškopoljca bi se odlično obnesel.
Recept, s katerim je pred leti na našem natečaju sodelovala bralka Anja Žezlina.
Šparglji s pršutom v listnatem testu
- šop špargljev
- 100 g pršuta
- zavitek svežega listnatega testa
Priprava
1. Šparglje umijemo in posušimo. V roke vzamemo vsakega posebej in ga na spodnjem delu uvijemo, da se sam prelomi – tako res odlomimo samo trd, olesenel del.
2. Vzamemo pravokotnik listnatega testa in ga narežemo na trakove širine 2 cm. Na koncu jih še razpolovimo – dobimo približno 16 kosov.
3. Pekač obložimo s papirjem za peko in pečico vključimo na 180 stopinj.
4. Vzamemo pol rezine pršuta in jo ovijemo okrog šparglja (če vzamemo celo, bo na koncu preslano!). Nato ovijemo še trak listnatega testa – lepo ga razpotegnemo po vsej dolžini šparglja. Tako pripravimo vse šparglje.
5. Pečemo 15–20 minu oziroma toliko, da dobi listnato testo lepo zlato barvo.
Naslovna fotografija: Grazziela Bursuc/Getty Images
Priporočamo še: Blazinice z lino lado in marmelado: priročni povštrčki, pripravljeni mimogrede
Datum Objave: 4.5.2023 ob 07:05