Blazinice z lino lado in marmelado: priročni povštrčki, pripravljeni mimogrede

Na piknikih se najbolje odrežejo posladki, ki jih lahko nosiš s seboj od ene gruče prijateljev do druge.

Te blazinice so namenjene ravno temu – da veselo kramljaš s polnimi usti hrustljavega listnatega testa in odlične kombinacije bele lino lade in marmelade.

Blazinice z lino lado in marmelado

  • zavitek listnatega testa
  • bela lino lada
  • poljubna marmelada
  • jajce
  • sladkor v prahu

Priprava

1. Pečico vključimo na 200 stopinj.

2. Testo razgrnemo in razdelimo na 18 kvad­ratkov.

3. Robove kvadratkov premažemo z razžvrkljanim jajcem.

4. Na sredino vsakega kvadratka nanesemo po pol žličke lino lade in marmelade.

5. Kvadratek prepognemo v trikotnik, robova pa stisnemo skupaj z vilicami.

6. Po vrhu blazinice naredimo tri vzporedne reze.

7. Žepke razporedimo po pekaču, prekritem s peki papirjem.

8. Pečemo jih 10–15 minut.

Priporočamo še: Pravila shranjevanja zelene solate: nikoli zraven teh sestavin
Deloindom.si: Recept za doma narejeno naravno sredstvo proti plevelu
Midva Kuhava

Sva Tjaša Vede in Blaž Mikuljan. Kulinarika je področje, v katerem se najraje zadržujeva. Naj gre za zadovoljno prežvekovanje po oštarijah, navdušeno kulinarično brskanje med potepanjem ali pa usklajeno ustvarjanje na domačem kuharskem bojišču – vedno sva v nizki preži za novimi sestavinami, postopki in načini priprave jedi. Sva totalno nasprotje od tradicionalistov. Priprava tradicionalnih jedi ostaja domena najinih babic, saj jih povsem obvladata, z njimi pa naju tudi z veseljem razvajata. Ko pa se midva spraviva na tradicionalen recept, ga pošteno začiniva v svojem slogu. Sledite nama lahko na blogu midvakuhava.si.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana