Odprta Kuhinja

Blazinice z lino lado in marmelado: priročni povštrčki, pripravljeni mimogrede

Odpri galerijo
A+   A-
Na piknikih se najbolje odrežejo posladki, ki jih lahko nosiš s seboj od ene gruče prijateljev do druge.


Te blazinice so namenjene ravno temu – da veselo kramljaš s polnimi usti hrustljavega listnatega testa in odlične kombinacije bele lino lade in marmelade.

Blazinice z lino lado in marmelado



  • zavitek listnatega testa

  • bela lino lada

  • poljubna marmelada

  • jajce

  • sladkor v prahu


Priprava


1. Pečico vključimo na 200 stopinj.

2. Testo razgrnemo in razdelimo na 18 kvad­ratkov.

3. Robove kvadratkov premažemo z razžvrkljanim jajcem.

4. Na sredino vsakega kvadratka nanesemo po pol žličke lino lade in marmelade.

5. Kvadratek prepognemo v trikotnik, robova pa stisnemo skupaj z vilicami.

6. Po vrhu blazinice naredimo tri vzporedne reze.

7. Žepke razporedimo po pekaču, prekritem s peki papirjem.

8. Pečemo jih 10–15 minut.
Priporočamo še: Pravila shranjevanja zelene solate: nikoli zraven teh sestavin

Deloindom.si: Recept za doma narejeno naravno sredstvo proti plevelu
Datum Objave: 3.5.2023 ob 08:05

Več iz te teme:

marmeladalino ladasladica iz listnatega testaBlazinice z lino lado

Naročite se na e-novice:

Midva Kuhava
Midva kuhavaSva Tjaša Vede in Blaž Mikuljan. Kulinarika je področje, v katerem se najraje zadržujeva. Naj gre za zadovoljno prežvekovanje po oštarijah, navdušeno kulinarično brskanje med potepanjem ali pa usklajeno ustvarjanje na domačem kuharskem bojišču – vedno sva v nizki preži za novimi sestavinami, postopki in načini priprave jedi. Sva totalno nasprotje od tradicionalistov. Priprava tradicionalnih jedi ostaja domena najinih babic, saj jih povsem obvladata, z njimi pa naju tudi z veseljem razvajata. Ko pa se midva spraviva na tradicionalen recept, ga pošteno začiniva v svojem slogu. Sledite nama lahko na blogu midvakuhava.si.