3 ideje za mamljive in hitre testenine iz malo sestavin

Fotografija: OksanaKiian/Getty Images

Hitro kosilo med tednom ali lena vikend jed, ko se nam ne ljubi kuhati. Kaj pripraviti? Testenine!

Doma je vedno dobro imeti na zalogi kakšen zavojček testenin, saj jih lahko kombiniramo z najrazličnejšimi omakami. Vsi poznamo bolonjsko in carbonaro, danes pa serviramo še nekaj idej, ki od nas zahtevajo res malo truda ter le kanček iznajdljivosti. Na kup smo zbrali tri predloge, ki smo jih zasledili na instagramu in stavimo, da bodo prišli še kako prav tudi vam. Ne glede na to, da omake vsebujejo preproste sestavine, ki jih zagotovo najdete v hladilniku ali pa na domačem vrtu, okusi ne bodo prav nič dolgočasni. Še več, testenine vas bodo tako navdušile, da boste recepte pripravili znova in znova.

Kremna pašta z rikoto

Za takšne testenine potrebujemo le paradižnikovo mezgo, česen in rikoto. Slednja bo poskrbela za kremasto teksturo, za piko na i pa bomo v omako dodali še limonovo lupinico za bolj svež okus. Na olju prepražimo česen, prelijemo s paradižnikom in vmešamo rikoto. Naribamo lupinico in omako zmešamo s testeninami. Na koncu vse skupaj potresemo z obilico parmezana in stavimo, da se za mizo ne bo prav nihče pritoževal.

Česnovi metuljčki

View this post on Instagram

A post shared by Jane Hardy (@foodsofjane)

Včasih se doma znajdemo pred zares praznim hladilnikom. In ko se zdi, da je res čas, da se odpravimo v trgovino, najverjetneje lahko pripravimo še eno jed. Česnove testenine. Stroke potopimo v olje, dodamo vejico žajblja (če je na voljo) in segrejemo, da zacvrči in se česen zmehča. Pretresemo v multipraktik, dodamo maslo, solimo in zmiksamo. Omako prelijemo čez kuhane testenine, dodamo kanček sladke smetane in vodo, v kateri so se kuhale testenine. In to je to!

Aromatični tortelini

Recimo, da imamo v hladilniku le zavojček tortelinov in nič drugega. No, vsaj tako se zdi na prvi pogled. A najbrž se bo našel kakšen strok česna, pa čebula, da ju prepražimo na maslu, dodamo malo paradižnikove paste in zraven popražimo še mediteranske začimbe. Prelijemo s sladko smetano, vmešamo nekaj žlic vode, v kateri smo kuhali torteline, in vse skupaj začinimo s parmezanom. V kremasto omako vmešamo torteline in postrežemo.

Preberite še: Najboljši jabolčni štrudelj z domačim vlečenim testom (VIDEO)

Fotografija: OksanaKiian/Getty Images

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana