Odprta Kuhinja

Ajdovi srčki

A+   A-
Z nekaj dekoracije bodo v svoji preprostosti prekrasni.


Sestavine


- 260 g pšenične moke
- 210 g masla
- 126 g ajdove moke
- 12 g kakava
- 140 g sladkorja v prahu
- 70 g jajc
- vaniljev sladkor
- limona
- dodatno: malinova marmelada

Priprava


1. Pečico segrejemo na 180 stopinj.

2. V skledi pregnetemo maslo, zmehčano na sobni temperaturi, in sladkor, nato dodamo jajce, vaniljevo aromo in limonovo lupinico po okusu.

3. Primešamo še preostale suhe sestavine in zgnetemo testo.

4. Testo takoj razvaljamo 4 mm debelo in iz njega izrežemo piškote v obliki srčka.

5. Pečemo jih 12 minut.

6. Pol srčkov namažemo z malinovo marmelado in nanje položimo nenamazane srčke.

Recept: Dijakinje in dijaki BIC Ljubljana
Dijakinje in dijaki BIC Ljubljana se bodo za svoj bodoči poklic odslej urili v novih prostorih: 150 dodatnih kvad­ratnih metrov bo, poleg že obstoječih delavnic, omogočalo tudi prijaznejši urnik, saj pouka ne bo več treba deliti še na popoldanski čas. Na svoj račun bodo prišli tudi udeleženci slaščičarskih tečajev. Novi prostori bodo omogočali izobraževanje za pripravo čokoladnih izdelkov, kot so pralineji in čokoladne skulpture, kar je bil v dosedanjih delavnicah zaradi vpliva vročine večji izziv.

Učiteljice praktičnega pouka pripravljajo tudi slaščičarske krožke, na katerih bodo dijakinje in dijaki na svojo željo lahko pridobili še dodatno znanje in veščine o čokoladnih skulpturah, tehnikah risanja na marcipan in sladkorne mase, izdelovanja in oblikovanja figuric in pripravi tako tradicionalnih kot sodobnih sladic.

Priporočamo: To so tri najboljše torte našega rojstnodnevnega natečaja

Fotografija: Shuttertsock
Datum Objave: 30.10.2018 ob 03:10

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: