
Avokado si utira pot do vseh jedi, tudi burgerja.
Sestavine
– 4 avokadi, 2 limoni
– 1 paradižnik, 1 vijoličast korenček
– 4 jajca, žlica kisle smetane
– 20 g parmezana
– čajna žlica grobo mletega čilija
– nekaj listov rukole
Priprava
1. Avokado prepolovimo, odstranimo koščice in olupimo. Dobro pokapamo z limonovim sokom.
2. Korenček operemo in olupimo, nato ga z nožem za krompir narežemo na trakove. Ocvremo jih (1 minuta) v vročem olju in odložimo na kos papirnate brisače, da vpije odvečno maščobo. Paradižnik operemo, očistimo in narežemo na rezine.
3. Jajca spečemo na ponvi.
4. Notranji del polovice avokada premažemo s kislo smetano. Obložimo s paradižnikom, ocvrtim korenjem in rukolo. Na vrh položimo pečeno jajce. Pokrijemo z drugo polovico avokada in potrosimo s parmezanom in grobo mletim čilijem. Postopek ponavljamo, da porabimo ves avokado.
Naslovna fotografija in recept: Blaž Mehle/Blaž kuha
Poskusite še: Suši burger