Banane na žaru: neverjetno preprosta in priljubljena sladica
Odpri galerijo
A+ A-
S tem boste navdušili otroke, mogoče pa so tudi številne izpeljanke.
Banane na žaru lahko pečemo z nadevom ali brez. Na krožniku jim dodamo kepico sladoleda, sladko smetano ali žličko medu, kdor bi rad nekaj svežine, si lahko pomaga s pomarančo, ki bo zlasti v kombinaciji s čokolado dala odlično dodatno gurmansko noto.
Sestavine za 4 osebe
- 4 bio banane
Nadevi
- na koščke nalomljena kakovostna čokolada (najraje temna), maslo, trsni sladkor, med, sladoled, smetana
Priprava
1. Banane operemo in osušimo, nato jih položimo kot čolniček na mizo. V zgornji del sadeža z nožem po dolgem zarežemo, vendar ne pregloboko, banana ne sme preveč zazijati, vendar mora rez segati tudi v meso.
2. V zarezo damo manjše koščke čokolade, lahko pa tudi – po ameriškem receptu – zmešamo maslo s trsnim sladkorjem in režo napolnimo s tem.
3. Banane proti koncu peke na žaru položimo na rešetko. Če ima žar pokrov, lahko pokrijemo, vendar uspeh od tega ni odvisen. Na žaru jih pustimo toliko časa, da se meso sadeža zmehča, nadev pa stopi in prepoji z njim, lupina bo skoraj verjetno popolnoma potemnela.
Priporočamo še: Sirup iz smrekovih vršičkov z meliso
Fotografija: Getty Images
Datum Objave: 4.5.2020 ob 08:05