
Pregrešno dober.
Sestavine
– 200 g listnatega testa
– žlica stopljenega masla
– žlica drobtin
– stepeno jajce
– vaniljev sladkor
– žlica jedilnega škroba
– 50 g sladkorja (odvisno od sadja)
– 2 l svežih borovnic
Priprava
1. V pravokotnik razvaljano listnato testo pokapamo z drobtinami, ki smo jih prepražili na maslu.
2. Na sredino (po daljši stranici) naložimo plast svežih borovnic.
3. Sadje potresemo z mešanico sladkorja, vaniljevega sladkorja in jedilnega škroba.
4. Testo preganemo in na stikih premažemo s stepenim jajcem, da se sprime.
5. Pečemo približno 45 minut na 200 stopinjah.
6. Na koncu zavitek premažemo s stepenim jajcem in pustimo peči še kakšno minuto.
Poizkusite še: Krompir s klobaso iz pečice
Fotografija: Mateja Jordovič Potočnik