Borovničev zavitek
A+ A-
Pregrešno dober.
Sestavine
- 200 g listnatega testa
- žlica stopljenega masla
- žlica drobtin
- stepeno jajce
- vaniljev sladkor
- žlica jedilnega škroba
- 50 g sladkorja (odvisno od sadja)
- 2 l svežih borovnic
Priprava
1. V pravokotnik razvaljano listnato testo pokapamo z drobtinami, ki smo jih prepražili na maslu.
2. Na sredino (po daljši stranici) naložimo plast svežih borovnic.
3. Sadje potresemo z mešanico sladkorja, vaniljevega sladkorja in jedilnega škroba.
4. Testo preganemo in na stikih premažemo s stepenim jajcem, da se sprime.
5. Pečemo približno 45 minut na 200 stopinjah.
6. Na koncu zavitek premažemo s stepenim jajcem in pustimo peči še kakšno minuto.
Poizkusite še: Krompir s klobaso iz pečice
Fotografija: Mateja Jordovič Potočnik
Datum Objave: 20.7.2018 ob 17:07