Borovničevi cmoki s kokosom

Odpri galerijo
A+ A-
Da ne bodo vedno samo marelični, jih tokrat povaljamo v kokos in položimo na slastno borovničevo omako.
Priprava, počivanje in kuhanje: približno 60 minut.
Sestavine
- 500 g skute
- 2 jajci
- 60 g zdroba
- 100 g moke
- 120 g kokosove moke
- bio limona
- lupina in sok
- 25 g sladkorja v prahu
- zavitek vaniljevega sladkorja
- 150–200 g borovnic
Omaka
- 300 g borovnic
- 300 g nemastnega jogurta
- sladkor po želji
- 80 g kokosove moke
Priprava
1. Skuto zmešamo z jajcema, sladkorjem v prahu in vaniljevim sladkorjem.
2. Dodamo limonov sok in nastrgano lupino, premešamo, nato dodamo moko, zdrob in kokosovo moko ter zgnetemo v testo.
3. Postavimo v hladilnik za približno pol ure. Če je prerahlo, dodamo malo moke.
4. Testo preložimo na pomokano površino, ga malo razvaljamo in z nožem razrežemo na 12 kosov.
5. S pomokanimi dlanmi oblikujemo majhne kepe in jih sploščimo.
6. Borovnice operemo. V sredino vsakega kosa testa damo tri do pet borovnic in oblikujemo cmoke.
7. Polagamo jih v rahlo soljen krop in pustimo vreti 10–15 minut.
8. Medtem operemo preostale borovnice in jih približno tri četrt v mešalniku zmešamo z jogurtom. Sladkamo po želji in razdelimo na krožnike.
9. Cmoke s penovko poberemo iz vode in jih povaljamo v kokosovi moki.
10. Na vsak krožnik z borovničevo omako položimo tri cmoke in okrasimo s preostalimi borovnicami.
Priporočamo še: Klasike z Urško Fartelj: pudingova pita s češnjami
Besedilo in fotografije Guliver/Stockfood
Datum Objave: 6.6.2021 ob 16:06