Odprta Kuhinja

Borovničevi cmoki s kokosom

Odpri galerijo
A+   A-
Da ne bodo vedno samo marelični, jih tokrat povaljamo v kokos in položimo na slastno borovničevo omako.



Priprava, počivanje in kuhanje: približno 60 minut.

Sestavine



  • 500 g skute

  • 2 jajci

  • 60 g zdroba

  • 100 g moke

  • 120 g kokosove moke

  • bio limona

  • lupina in sok

  • 25 g sladkorja v prahu

  • zavitek vaniljevega sladkorja

  • 150–200 g borovnic


Omaka

  • 300 g borovnic

  • 300 g nemastnega jogurta

  • sladkor po želji

  • 80 g kokosove moke


Priprava


1. Skuto zmešamo z jajcema, sladkorjem v prahu in vanil­jevim sladkorjem.

2. Dodamo limonov sok in nastrgano lupino, premešamo, nato dodamo moko, zdrob in kokosovo moko ter zgnetemo v testo.

3. Postavimo v hladilnik za približno pol ure. Če je prerahlo, dodamo malo moke.

4. Testo preložimo na pomokano površino, ga malo razvaljamo in z nožem razrežemo na 12 kosov.

5. S pomokanimi dlanmi oblikujemo majhne kepe in jih sploščimo.

6. Borovnice operemo. V sredino vsakega kosa testa damo tri do pet borovnic in oblikujemo cmoke.

7. Polagamo jih v rahlo soljen krop in pustimo vreti 10–15 minut.

8. Medtem operemo preostale borovnice in jih približno tri četrt v mešalniku zmešamo z jogurtom. Sladkamo po želji in razdelimo na krožnike.

9. Cmoke s penovko poberemo iz vode in jih povaljamo v kokosovi moki.

10. Na vsak krožnik z borovničevo omako položimo tri cmoke in okrasimo s preostalimi borovnicami.

Priporočamo še: Klasike z Urško Fartelj: pudingova pita s češnjami


Besedilo in fotografije Guliver/Stockfood
Datum Objave: 6.6.2021 ob 16:06

Več iz te teme:

borovnicecmokiskutni cmokiborovničevi cmoki

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja