Borovničevi cmoki s kokosom

Da ne bodo vedno samo marelični, jih tokrat povaljamo v kokos in položimo na slastno borovničevo omako.

Priprava, počivanje in kuhanje: približno 60 minut.

Sestavine

  • 500 g skute
  • 2 jajci
  • 60 g zdroba
  • 100 g moke
  • 120 g kokosove moke
  • bio limona
  • lupina in sok
  • 25 g sladkorja v prahu
  • zavitek vaniljevega sladkorja
  • 150–200 g borovnic

Omaka

  • 300 g borovnic
  • 300 g nemastnega jogurta
  • sladkor po želji
  • 80 g kokosove moke

Priprava

1. Skuto zmešamo z jajcema, sladkorjem v prahu in vanil­jevim sladkorjem.

2. Dodamo limonov sok in nastrgano lupino, premešamo, nato dodamo moko, zdrob in kokosovo moko ter zgnetemo v testo.

3. Postavimo v hladilnik za približno pol ure. Če je prerahlo, dodamo malo moke.

4. Testo preložimo na pomokano površino, ga malo razvaljamo in z nožem razrežemo na 12 kosov.

5. S pomokanimi dlanmi oblikujemo majhne kepe in jih sploščimo.

6. Borovnice operemo. V sredino vsakega kosa testa damo tri do pet borovnic in oblikujemo cmoke.

7. Polagamo jih v rahlo soljen krop in pustimo vreti 10–15 minut.

8. Medtem operemo preostale borovnice in jih približno tri četrt v mešalniku zmešamo z jogurtom. Sladkamo po želji in razdelimo na krožnike.

9. Cmoke s penovko poberemo iz vode in jih povaljamo v kokosovi moki.

10. Na vsak krožnik z borovničevo omako položimo tri cmoke in okrasimo s preostalimi borovnicami.

Priporočamo še: Klasike z Urško Fartelj: pudingova pita s češnjami

Besedilo in fotografije Guliver/Stockfood

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana