Božanski jabolčni kolač, ki ga naredimo mimogrede
Odpri galerijo
A+ A-
Jaz tej sladici rada rečem kar najhitrejši jabolčni kolač na svetu, kajti tako preprosto ga spravimo skupaj, da se priprave skoraj ne zavedamo.
Ta jabolčni kolač je nežen posladek, ki bo všeč ljubiteljem jabolčnih sladic, še posebno bo godil tistim, ki si po kosilu radi privoščijo jabolčni zavitek, a jim čas ne dopušča, da bi se spustili v pripravo nečesa zamudnega. Prav tako je ta sočna in osrečujoča sladica nekaj, kar lahko hitro ustvarimo za nenapovedane nedeljske obiske.
Naj vam tekne!
Jabolčni kolač
Za pekač s premerom od 20 do 22 cm.
- 6 srednjih jabolk (približno 800 g)
- 50 g suhih brusnic
- sok limone
- 2 jajci
- 100 ml mleka
- 80 g sladkorja
- 1 vaniljev sladkor
- ščep muškatnega oreščka
- 100 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 100 g masla, stopljenega in delno ohlajenega
Priprava
- Okrogel pekač obložimo s peki papirjem in pečico vključimo na 180 stopinj z ventilacijo.
- Jabolka olupimo, očistimo in narežemo na take kolute (lahko tudi naribamo na tanko), poškropimo s sokom limone in dodamo brusnice.
- V skledi med seboj pomešamo jajca, sladkor, maslo, vaniljo, muškatni orešček, mleko, moko, pecilni prašek in na koncu še stopljeno maslo.
- V testo dodamo jabolčne rezine z brusnicami ter dobro pomešamo, da se vsa jabolka obdajo s pripravljeno maso.
- Maso prelijemo v pripravljen pekač in pečemo približno eno uro.
Namigi
- Najbolj pomembno pri tem kolaču je, da ga popolnoma ohladimo in šele nato odvijemo peki papir, sicer ne bo imel lepe oblike.
- Brusnice lahko zamenjate z drugim posušenim sadjem ali jih izpustite.
Datum Objave: 7.4.2024 ob 08:04