Božanski narastek z malinami in čokolado

Puhast narastek kot ideja za sladico ali zajtrk.

Sestavine

– 150 g skute
– 2 rumenjaka
– žlica sladkorja v prahu (po želji več)
– žlica masla
– 230 g kuhane prosene kaše
– 2 beljaka
– zavitek vaniljevega sladkorja
– 80–100 g svežih malin
– 20–30 g temne ali mlečne čokolade (koščki)

Priprava

1. Pekač dobro namastimo.

2. V posodi zmešamo skuto, rumenjaka, sladkor v prahu in stopljeno maslo. Dodamo proseno kašo in premešamo.

3. Beljak in vaniljev sladkor stepemo v sneg in ga narahlo vmešamo k proseni kaši.

4. Polovico zmesi vlijemo v pekač, po njej naložimo polovico malin in posujemo s koščki čokolade. Pokrijemo z drugo polovico zmesi in povrhu posujemo koščke malin.

5. Pečemo pri 175–180 stopinjah Celzija približno 40–45 minut.

6. Pečeno malce ohladimo in postrežemo. Narastek tekne tako topel kot hladen.

Preberite tudi: Odlična češnjeva zloženka, ki je zelo preprosta za pripravo

Recept in fotografija: Ana Bulat

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed