Odprta Kuhinja

Božični kruh, ki bo polepšal vsako praznično omizje

A+   A-
Praznični utrinek z bloga Domaćica se je utrnil tudi pri nas. Sanja Mijac z nami deli recept za božični kruh, s katerim boste lahko blesteli te praznike.



Pogovarjali smo se s Sanjo Mijac, priljubljeno hrvaško blogerko, ki s svojim neverjetno lepim in za bralce uporabnim blogom Domaćica osvaja brbončice vseh nas, ki radi kuhamo. Nismo se mogli upreti pogledu na njen božični kruh, zato ga vsem nam v slast izpostavljamo še tukaj.

Sestavine



  • 1 dl mleka

  • 2 dl vode

  • 1 žlička sladkorja

  • 1 vrečka suhega kvasa

  • 400 g gladke moke

  • 100 g ostre moke

  • pol žlice soli

  • 2 žlici jogurta

  • 1 žlica svinjske ali katere druge masti


Priprava


1. Vodo in mleko malce segrejemo, saj morata biti za pripravo mlačna. Vse sestavine zmešamo v skledi in zgnetemo gladko testo.

2. Testo nato pustimo na toplem približno eno uro, da vzhaja na dvakratno velikost.

3. Vzhajano testo premešamo, kruh oblikujemo v venec (kot je prikazano v videoposnetku spodaj) in s škarjami zarežemo v venec, da oblikujemo 'liste'.

4. Venec položimo na pekač, obložen s peki papirjem, kjer še nekaj časa počiva, nato ga damo v ogreto pečico na 180 °C. Kruh pečemo približno 45 minut.
Namig: Namesto bele lahko po želji uporabite tudi drugo moko, pri kateri pa po potrebi glede na tip moke dodajte količino vode.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=eyJzC62DeQ8&feature=emb_logo
Datum Objave: 16.12.2019 ob 19:12

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: