Božični kruh, ki bo polepšal vsako praznično omizje
A+ A-
Praznični utrinek z bloga Domaćica se je utrnil tudi pri nas. Sanja Mijac z nami deli recept za božični kruh, s katerim boste lahko blesteli te praznike.
Pogovarjali smo se s Sanjo Mijac, priljubljeno hrvaško blogerko, ki s svojim neverjetno lepim in za bralce uporabnim blogom Domaćica osvaja brbončice vseh nas, ki radi kuhamo. Nismo se mogli upreti pogledu na njen božični kruh, zato ga vsem nam v slast izpostavljamo še tukaj.
Sestavine
- 1 dl mleka
- 2 dl vode
- 1 žlička sladkorja
- 1 vrečka suhega kvasa
- 400 g gladke moke
- 100 g ostre moke
- pol žlice soli
- 2 žlici jogurta
- 1 žlica svinjske ali katere druge masti
Priprava
1. Vodo in mleko malce segrejemo, saj morata biti za pripravo mlačna. Vse sestavine zmešamo v skledi in zgnetemo gladko testo.
2. Testo nato pustimo na toplem približno eno uro, da vzhaja na dvakratno velikost.
3. Vzhajano testo premešamo, kruh oblikujemo v venec (kot je prikazano v videoposnetku spodaj) in s škarjami zarežemo v venec, da oblikujemo 'liste'.
4. Venec položimo na pekač, obložen s peki papirjem, kjer še nekaj časa počiva, nato ga damo v ogreto pečico na 180 °C. Kruh pečemo približno 45 minut.
Namig: Namesto bele lahko po želji uporabite tudi drugo moko, pri kateri pa po potrebi glede na tip moke dodajte količino vode.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=eyJzC62DeQ8&feature=emb_logo
Datum Objave: 16.12.2019 ob 19:12