Brezmesne sarme z ingverjem

Odpri galerijo
A+ A-
Balkan se spogleduje s Kitajsko.
Sestavine
- velika korenina svežega ingverja
- 3 stroki česna
- 1 bela čebula
- 1 glava kislega zelja
- skodelica kislega zelja
- skodelica riža
- 1,5 zavitka tofuja
- sol, poper
- maščoba
Priporočamo še: TOP 10 receptov s kislim zeljem
Priprava
1. Fino nastrgamo kar zajetno korenino ingverja, nato posebej še česen in čebulo. Zeljne liste splaknemo pod tekočo vodo.
2. Za nadev na česnu in olju prepražimo riž in nadrobljen tofu, dodamo polovico nastrganega ingverja, solimo, popramo in po želji začinimo s pikantnim čilijem. Na vsak zeljni list damo dve žlici nadeva, čezenj potresemo sesekljano čebulo in zavijemo v ruladico.
3. V večji posodi segrejemo ingverjevo olje ali kokosovo maščobo in vanjo naložimo sarmice. Med plastmi posujemo preostali nariban ingver, na vrhu naj bo plast kislega zelja. Zalijemo z vodo in dušimo na šibkem ognju dobro uro in pol.
Priporočamo še: Zvitki iz rdečega zelja
Recept in fotografija: Maja Apih
Datum Objave: 27.12.2018 ob 12:12